Pereiti į pagrindinį turinį

Įmonės Nemenčinėje vadovas: viruso paplitimo mastas neaiškus, situacija keičiasi

2020-04-14 12:50
DMN inf.

Koronavirusas nusitaikė į Vilniaus rajone, Nemenčinėje, įsikūrusios tekstilės gaminių įmonės „Vilnika“ darbuotojus. Pasak vadovo, šešiolikai iš jų jau patvirtintas teigiamas COVID-19 testo rezultatas, dėl to nuspręsta nerizikuoti kolektyvo sveikata ir užsidaryti. Kiek laiko bendrovė negalės veikti, kol kas neaišku, nes nežinomas tikslus koronaviruso paplitimo mastas ir iš kur atėjo užkratas.

Bendrovės „Vilnika“ feisbuko nuotr.

„Dabar bendradarbiaujame su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC). Atvejai išryškėja karantinuotų žmonių tarpe, todėl bandome identifikuoti tuos, kurie su jais kontaktavo, ir tada karantinuojame ir juos. Dabar jau turėtų karantinuotis daugiau kaip pusė įmonės“, – portalui sakė bendrovės „Vilnika“, siuvančios čiužinių ir pagalvėlių užvalkalus, direktorius Rolandas Jackevičius.

Vadovo teigimu, šiuo metu vyksta tyrimas, kurio metu aiškinamasi, ar pirminis viruso atvejis buvo atvežtinis ar užsikrėsta nuo vietinių darbuotojų, nors R. Jackevičius jau turi savo spėjimą. „Mūsų įmonėje kartu su lietuviais dirba žmonės ir iš Baltarusijos ir Ukrainos. Juos buvome karantinavę, nes jie buvo išvykę, bet akivaizdu, kad židinys atėjo ne iš jų. Čia – kažkas vietinis“, – kalbėjo pašnekovas.

Oficialiai įmonė, kuri yra didelės vokiečių bendrovės dalis, negali vykdyti veiklos iki balandžio 15 dienos, tačiau, kiek laiko „Vilnika“ bus uždaryta, esą paaiškės, kai bus aiškiai matomas esamos situacijos dėl koronaviruso vaizdas. 

„Bandome aiškintis visą situaciją ir anksčiau nei už dviejų savaičių tikrai neplanuojame darbų, kol nebus aiškus bendras vaizdas. Situacija keičiasi kas dieną, paplitimo mastas nėra aiškus – žmonės, kurie kontaktavę ar turi viruso simptomus, tiriasi“, – atviravo įmonės dorektorius.

Kaip pasakojo jis, pirmasis teigiamas COVID-19 testo rezultatas buvo patvirtintas prieš savaitę – praėjusį antradienį. O penktadienį ryte, sužinota dar apie keturis naujus koronaviruso atvejus, todėl nutarta išleisti namo žmones, turėjusius dirbti pamainoje.

Situacija tikrai yra kelianti nerimą, nes panašu, kad užsikrėtę asmenys tikrai galėjo turėti daug kontaktų.

„Turėjome tokių atvejų, kai žmonės karščiavo, nes kolektyvas – didelis, bet pagal simptomus jie pilnai neatitiko koronavirusui būdingų aprašymų – buvo identifikuota kažkas kita. Tačiau, kai pirmasis testas buvo teigiamas, tada visus, kurie karščiavo, siuntėme tirtis ir prasidėjo pozityvių testų rezultatai. Saviizoliacijoje dabar yra virš šimto darbuotojų“, – teigė R. Jackevičius.

Situacija Nemenčinėje vertinama kaip grėsminga, kalbėdamas apie naują koronaviruso židinį šiame Lietuvos mieste patikino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, skelbia BNS.

„Situacija tikrai yra kelianti nerimą, nes panašu, kad užsikrėtę asmenys tikrai galėjo turėti daug kontaktų ir panašu, kad nemažai žmonių gali tekti izoliuotis“, – antradienį per spaudos konferenciją sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras teigė, kad šiuo metu NVSC siuvykloje atlieka epidemiologinį vertinimą ir po jo bus pateikiamos detalesnės rekomendacijos įmonei, kaip užtikrinti, kad koronavirusas neplistų tarp darbuotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų