Nemokamas renginys gyvūnų mylėtojams „Megoje“ – jau spalio 19 d.

  • Teksto dydis:

Spalio 19-ąją (šeštadienį) centrinėje prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ aikštėje vyks patarimų, pramogų ir prizų kupina Augintinių sveikatos diena. Šis nemokamas renginys bus skirtas šunų ir kačių šeimininkams, jų keturkojams draugams ir visiems, kuriems patinka šunys ar katės.

Augintinių sveikatos dieną centrinėje „Megos“ aikštėje bus įkurdintos keturios mini klinikos: Kauno gyvūnų ligoninė, „Ruminavet“, „Unaveta“ ir „Divaura“. Jų specialistai čia susirinkusiesiems pasakos, kaip kasdien tinkamai rūpintis šunimi ar kate, užtikrinti ar sugrąžinti gerą jų savijautą, palaikyti optimalų kūno svorį, o prireikus – ir veiksmingai jį sumažinti. Nemokamai konsultuotis su veterinarijos gydytojais galės visi norintieji, tačiau be eilės bus priimami tik iš anksto interneto svetainėje www.joserahelp.lt savo keturkojus draugus užregistravę šeimininkai.

Augintinių sveikatos dienos organizatoriai rekomenduoja iš anksto konsultacijoms su gydytojais registruoti ir antsvorio turinčius augintinius. Jie tądien sulauks išskirtinio gyvūnų sveikatos specialistų dėmesio – ne tik bus jų apžiūrimi, bet ir kviečiami dalyvauti 12 savaičių trukmės lieknėjimo programoje „Josera HELP“, kurios dalyviams bus sudaromas individualus 12 savaičių trukmės mitybos planas su tiksliomis rekomendacijomis. Programos dalyviais tapę augintiniai visą 12 savaičių laikotarpį sulauks veterinarijos gydytojų pagalbos: bus reguliariai apžiūrimi, sveriami, prireikus jų mitybos planas koreguojamas. Teigiama, kad, laikantis gydytojų rekomendacijų, per 12 savaičių augintinio antsvoris, diabeto rizika paprastai sumažėja, todėl pagerėja ir augintinio sveikatos būklė bei gyvenimo kokybė.

Organizatorių nuotr.

Kad Augintinių sveikatos diena būtų ne tik naudinga, bet ir smagi, centrinėje „Megos“ aikštėje veiks fotografo Dovydo Gaidamavičiaus fotostudija. Į ją užsukę šeimininkai ir jų augintiniai galės sudalyvauti nuotaikingoje fotosesijoje. Vienos fotosesijos trukmė – 15–20 min. Planuojama, kad iš viso spalio 19-ąją bus nufotografuota ne mažiau kaip pusšimtis čia atvykusių šunų ir kačių. Laukimo gyvoje eilėje norintiems išvengti augintinių šeimininkams šiai fotosesijai taip pat rekomenduojama registruotis iš anksto.

Renginio dieną centrinėje „Megos“ aikštėje taip pat bus įkurdinta ir šunų žaidimų zona, organizuojami nuotaikingi žaidimai su prizais, vaikus džiugins personažas Šuniukas Sepaliukas, veiks laimės ratas, vyks šunų ir kačių maisto ir skanėstų degustacijos ir kt. Kinologė Rasuolė Laurinavičiūtė su australų avigane Milka vaikams rengs šunų edukacijas. Jose Rasuolė papasakos, kaip susipažinti, sveikintis ir bendrauti su augintiniu. Suaugusiesiems skirtose edukacijose bus pasakojama, kaip kurti ryšį su keturkoju draugu ir geriau atpažinti jo emocijas.

Nemokami Augintinių sveikatos dienos renginiai prasidės 11 val. Planuojama, kad jie tęsis iki pat 19 val. Pažymima, kad augintinį lydintis šeimininkas negali būti jaunesnis nei 16 m., turi naudoti ne ilgesnį nei 1 m pavadėlį arba nešyklę. Pavojingiems ir koviniams šunims bei jų mišrūnams privalomas antsnukis. Renginio dieną lauke bus įrengta speciali augintinių pievelė, tačiau ir joje prašoma susirinkti savo augintinio ekskrementus.

Nemokamai su veterinarais ketinančių pasikonsultuoti šeimininkų, taip pat 12 savaičių trukmės lieknėjimo programoje ir fotografo Dovydo Gaidamavičiaus fotosesijose norinčių dalyvauti šunų ir kačių registracija vyksta interneto svetainėje www.joserahelp.lt. Registruoti savo augintinį galima iki spalio 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių