„Orlen Lietuvai“ – įtarimai dėl 1,5 mln. JAV dolerių iššvaistymo

  • Teksto dydis:

Didžiausiam Lenkijos naftos koncernui "Orlen" priklausanti antrinė įmonė "Orlen Lietuva" įtariama iššvaisčiusi 1,5 mln. JAVdolerių (apie 1,37 mln. eurų), už kuriuos įsigijo neva netinkamos kokybės naftos distiliatą, reikalingą kuro gamybai.

Lenkijos portalas kulisy24.com rašo, kad tai vienas paskutinių "Orlen Lietuvos" pirkimų, kuris net nebuvo sistemoje "Connect" - joje galima palyginti pasiūlymus, tačiau "Orlen Lietuva" su Didžiosios Britanijos "Wilkiestone Solutions" derėjosi tiesiogiai ir, nepasinaudojusi 300 tūkst. JAVdolerių (274 tūkst. eurų) pigesniu britų "Emposual" pasiūlymu, distiliatą įsigijo iš pirmosios įmonės.

Lenkijos "Orlen" atstovai patikino, kad distiliato kokybė atitiko lūkesčius. Tuo metu neįvardijami šaltiniai Mažeikių gamykloje teigė bijantys, jog distiliatas greitai bus supiltas į sistemą ir bus sunku įrodyti itin prastą jo kokybę.

Portalas rašo, kad "Wilkiestone Solutions" bendrovei "Orlen Lietuva" parduotame distiliate gyvsidabrio, rūgščių, ksileno ir tolueno kiekiai viršijo normas, o tai reiškia, kad jis buvo vertas daug mažiau, nei prašė tiek viena, tiek kita britų įmonė.

"Orlen" priklauso 100 proc. "Orlen Lietuvos" akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kiek

o kiek portretas
issvaistyta del independenso?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių