Pasidalinę „Teleloto“ bilietą, pasidalino ir Aukso puodą: laimėjo sindikatu žaidusi grupė

  • Teksto dydis:

Populiariausioje šalies loterijoje „Teleloto“ visai neseniai laimėtas Aukso puodas su daugiau nei 450 000 eurų suma. Paaiškėjo, jog laimingais tapo keturi bilietai – pirkti Jonavoje, Alytuje, Kaune ir internete – sindikato būdu. Trims žaidėjams atiteko po daugiau nei 112 tūkstančių eurų. O dešimties sindikato dalyvių grupė, žaidusi su bendru bilietu, pasidalino po daugiau nei 11 tūkstančių eurų. Tai pirmas kartas loterijos istorijoje, kai vienas iš Aukso puodą laimėjusių bilietų buvo įsigytas sindikato būdu.

Sindikatas – tai žaidimo būdas, kai grupė loterijos dalyvių dalinasi bilietais: tiek jų kaina, tiek piniginiais laimėjimais. Kainos pasidalinimas leidžia žaidėjams įsigyti daugiau bilietų neišleidžiant daug pinigų. O daugiau bilietų suteikia daugiau galimybių laimėti.

Žaisti sindikatu kol kas siūloma tik internetu – svetainėje loto.lt. Ten dešimtis vienas kito nepažįstančių, skirtinguose Lietuvos kampeliuose gyvenančių „Teleloto“ dalyvių ir įsigijo bendrą bilietą, kuris juos sujungė laimėjimu.

Pirmas laimėjimas loterijoje

Vienu iš laimingųjų grupės tapo kaišiadoriškis Virginijus (vardas pakeistas laimėtojo prašymu). Vyras „Teleloto“ bilietą sindikatu pirko pirmą kartą – o tą padaryti jį paskatino potraukis naujovėms.

„Man labai patinka išbandyti naujus dalykus. Tiek kalbant apie maistą, tiek apie keliones, tiek apie bet ką kitą. Tad kai užsukęs į loterijos svetainę pamačiau, jog skelbiama apie kažkokį naują žaidimo būdą, nusprendžiau, jog reikia pabandyti“, – pasakoja Virginijus.

Sekmadienį „Teleloto“ laidos vyras nežiūrėjo. Tad pirmoji žinia apie laimėjimą jį pasiekė pirmadienio rytą – tik Virginijus į ją nekreipė dėmesio.

„Mačiau, kad į elektroninį paštą gavau laišką, bet daug darbų buvo. Atsidariau tik per pietus. Staigiai prakaitas išmušė, rankos drebėt pradėjo. Kadangi dirbam kartu su žmona, pasakiau ir jai. O ji nepatikėjo, klausė, ką čia nusikalbu“, – pirmąsias reakcijas sužinojus, jog laimėjo daugiau nei 11 tūkstančių eurų, prisimena „Teleloto“ žaidėjas.

O kad reagavo taip ūmiai, lėmė ir tai, jog kaišiadoriškių šeimoje tai pirmas laimėjimas. Iki šiol nei vienoje loterijoje nei jam, nei žmonai Fortūna nebuvo pametėjusi nei euro.

„Nors ir nedažnai, bet kartas nuo karto nusipirkdavom kokį bilietuką – bet iki šiol ničnieko. Todėl buvo labai sunku patikėt, kad laimėjom – ir kad iškart tokią sumą“, – aiškina vyras.

Dalį iš laimėtų 11 264 eurų Virginijus žada atsidėti taupymui. Kitą dalį išleis gyvenimo sąlygų gerinimui: pasiremontuos būstą, žmona planuoja išsilaikyti vairavimo teises.

„Ir dar esam kitą mėnesį suplanavę kelionę, tai joje galėsim sau daugiau leisti nei planavom“, – galimybe pasilepinti džiaugiasi kaišiadoriškis.

Pasiteisino didesni šansai laimėti

Dar vienas laimingasis iš sindikato žaidėjų dešimtuko – kaunietis Audrius. Jis taip pat laimėjo 11 264 eurų ir apie aplankiusią sėkmę taip pat sužinojo pirmadienį ryte, pasitikrinęs elektroninio pašto dėžutę.

Tačiau kitaip nei Virginijus, Audrius sindikatu žaidė jau toli gražu ne pirmą kartą.

„Maždaug prieš metus atradau, kad loterijoje „Vikinglotto“ bilietus galima pirkti sindikatu. Pasiskaičiau, pasigilinau, ką tai reiškia, ir man patiko. Nors prizą daliniesi – bet juk svarbiausia, kad išauga galimybė apskritai laimėti. Kai šis žaidimo būdas atsirado ir „Teleloto“ loterijoje, išbandžiau. O trečias ar ketvirtas kartas ir pasiteisino“, – pasakoja kaunietis.

Džiugia žinia Audrius taip pat pirmiausia pasidalino su žmona. Kaip pats sako, ši mėgdavusi jį draugiškai patraukti per dantį dėl dalyvavimo loterijose, tad jis mėgavosi gavęs progą įrodyti, jog laimėti tikrai įmanoma.

„O ką veiksime su tais pinigais, kol kas dar nenusprendėme. Leisime sau pagalvoti, kaip galėtume juos naudingiausiai panaudoti“, – pokalbį užbaigia daugiau nei 11 tūkstančių laimėtojas.

„Teleloto“ žaidėjai, nusprendę žaisti sindikatu, gali rinktis 30 bilietų rinkinį už 6 eurus arba 50 bilietų rinkinį – už 10 eurų. Su tuo pačiu rinkiniu žaidžia dešimt loterijos dalyvių, kurie, laimėjimo atveju, lygiomis dalimis pasidalina piniginį prizą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių