Pasiekęs rekordinį pelną pernai, „Bigbank“ platina naują obligacijų seriją su 8 proc. palūkanomis

  • Teksto dydis:

Skaitmeninių banko paslaugų tiekėjas Europos rinkose „Bigbank“ pradėjo naują viešą 2 lygio subordinuotų obligacijų platinimą Estijos, Latvijos ir Lietuvos rinkose. Pernai pasiekęs rekordinį pelną – 33,7 mln. eurų, „Bigbank“ bankas investuotojams šiuo metu siūlo neužtikrintų obligacijų už 5 mln. eurų pagal ankstesnę 35 mln. eurų obligacijų programą.

„Neaudituotais duomenimis, „Bigbank“ grynasis pelnas 2022 metais buvo rekordinis – siekė 33,7 mln. eurų, indėlių portfelio apimtis išaugo 52 proc., o paskolų – 50 proc. Norime ir toliau sparčiai didinti paskolas būstui ir įmonėms. Papildomą kapitalą iš obligacijų pasiūlymo panaudosime grupės augimui finansuoti, kaip numatyta mūsų strateginiame plane“, – sakė „Bigbank“ valdybos pirmininkas Martin Länts.

Iki vasario 10 d. platinamas neužtikrintas banko obligacijas investuotojai gali įsigyti dešimčiai metų su 8 proc. metinėmis palūkanomis, mokamomis kas ketvirtį.

Anksčiau, praeitų metų rugsėjį banko vykdyto viešo obligacijų platinimo apimtis buvo viršyta daugiau nei du kartus, todėl bankas pasinaudojo galimybe padidinti emisijos apimtį nuo 10 mln. iki 20 mln. eurų ir pritraukė daugiau nei 1600 investuotojų.

Norime ir toliau sparčiai didinti paskolas būstui ir įmonėms.

Viršijus šių metų vasarį platinimų obligacijų apimtis, t.y. jei norinčių įsigyti obligacijų būtų daugiau, „Bigbank“ turės teisę padidinti emisijos apimtį iki 15 mln. eurų, t.y. iki 15 000 obligacijų.

„Bigbank“ paskolų portfelis yra įvairus: jį sudaro būsto ir vartojimo paskolos privatiems vartotojams, verslo plėtros ir investicinės paskolos“, – pažymi M. Länts ir priduria, jog yra požymių, kurie rodo, kad infliacija mažėja, tad dešimčiai metų fiksuota 8 proc. palūkanų norma – tai finansinė priemonė, apie kurią verta pagalvoti norint investuoti santaupas.

Įgyvendindamas naują strategiją „Bigbank“ per ateinančius penkerius metus planuoja padidinti privačių ir verslo paskolų portfelį tiek natūralaus augimo būdu, tiek pasitelkęs galimus įsigijimus. Anot M. Länts, siekdamas plėsti savo klientų gretas, bankas ketina pasiūlyti ir kasdienes banko paslaugas.

Komercinis bankas „Bigbank“ veiklą pradėjo Estijoje, o 2022 metais paminėjo 30-ąsias savo veiklos metines. 2021 metais bendras turtas viršijo vieną milijardą eurų. 2022 m. rugsėjo 30 d. banko balanso suma buvo 1,5 mlrd. eurų, akcininkų nuosavybės dalis sudarė 199 mln. eurų, o nuo praeitų metų gruodžio savo klientams pradėjo išduoti VISA kreditines kortelės.

Bankas per „Nasdaq“ sistemą savo 2022 m. ketvirtojo ketvirčio ir visų metų neaudituotus rezultatus paskelbs 2023 vasario 28 d., o audituotą 2022 m. metinę ataskaitą – kovo 10 d. „Bigbank“ bankas veikia devyniose šalyse, turi 126 000 aktyvių klientų ir beveik 500 darbuotojų.

Liepos 1 d. kredito reitingų agentūra „Moody's“ suteikė „Bigbank“ banko indėliams užsienio ir vietos valiuta ilgalaikėje reitingų skalėje Baa3 reitingą ir Prime-3 reitingą trumpalaikėje reitingų skalėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

inflecija 31%

 inflecija 31% portretas
kai ismoka 8%...geriau savo pinigus per malkit i tualetini popieriu ...

teisejas

teisejas portretas
rekordiskai ubagais zmones nuvares bankas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių