Pereiti į pagrindinį turinį

„Paysera“ stabdys pervedimus į Rusiją ir iš jos, uždarys sąskaitas jos klientams

2022-02-23 09:51
BNS inf.

Lietuviško kapitalo fintech bendrovė „Paysera“ pranešė nebeaptarnausianti operacijų Rusijos rubliais, uždarys Rusijos klientų sąskaitas ir ribos pinigų siuntimą į šios šalies bankus ir iš jų.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / J. Elinsko / BNS nuotr.

„Vasario 22 dieną ES Rusijos bankams pritaikytos sankcijos yra kompromisinės, skirtos, kad joms pritartų visos ES narės. Mes solidarizuojamės su ukrainiečiais ir neaptarnausime beveik visų operacijų, susijusių su Rusija“, – pranešime sakė įmonės vadovas Gintautas Mežetis.

Pasak jo, įvesdama šiuos apribojimus, įmonė taip pat mažina veiklos riziką, o didžiausios įtakos jie turės Rusijos rezidentams – juridinių asmenų sąskaitos bus uždarytos. Privačių asmenų sąskaitos bus uždaromos, jeigu jie neturi teisės gyventi šalyje, priimtinoje pagal bendrovės politiką.

Visiems įmonės klientams nutraukiami pervedimai į visus Rusijos ar Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra tų šalių  įmonė. Kitų šalių įmonės, kurių pagrindiniai akcininkai yra Rusijos piliečiai be teisės gyventi vienoje iš bendrovei priimtinų šalių, negalės likti bendrovės klientėmis.

Pagal sutartis su klientais apribojimai operacijoms galės būti įgyvendinami po 60 dienų įspėjimo termino. 

Pasak G. Mežečio, gali būti ir taip, kad per artimiausią mėnesį ar du ES ar JAV imsis griežtesnių sankcijų Rusijos finansų sektoriui. Tokiu atveju „Paysera“ ES arba JAV sankcijas įgyvendintų nelaukdama įspėjimo termino, o nedelsiant.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų