Pereiti į pagrindinį turinį

Penkios specialybės, kurių absolventai nesunkiai ras darbą

2018-06-04 08:36
DMN inf.

Prasidėjus stojimui į Lietuvos aukštąsias mokyklas ir profesinio ugdymo įstaigas, įgyti norimų specialybių besižvalgantiems jaunuoliams didžiausias Lietuvos darbdavys – prekybos tinklas „Maxima“ – atskleidžia paklausiausias specialybes, kurių absolventams net ir šiandien galėtų pasiūlyti darbo vietą. Mėsininko, virėjo, duonos gaminių kepėjo, kulinaro ir konditerio kvalifikaciją turintiems darbuotojams šiandien darbdaviai siūlo ne tik konkurencingus atlyginimus ir palankias darbo sąlygas, bet net ir premijas.

"Maximos" nuotr.

Pasak „Maximos“ personalo departamento direktorės Margaritos Plešakienės, pastaraisiais metais kvalifikuotų maisto gamybos darbuotojų trūkumas tampa vis aktualesnis, nes maisto gamybos sektorius Lietuvoje plečiasi sparčiau nei šiai pramonės šakai reikiamų specialistų parengimas.

Šiuo metu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Utenoje, Varėnoje, Druskininkuose, Ukmergėje bei Elektrėnuose esančios profesinės mokyklos, kurios ruošia kvalifikuotus maisto gamybos specialistus, neužpildo darbo rinkos poreikio.

„Atsižvelgdami į šiandienos darbo rinkoje jaučiamą kvalifikuotų maisto gamybos specialistų trūkumą, esame suinteresuoti paskatinti jaunimą rinktis perspektyvias maisto pramonės specialybes, kurių absolventai visada nesunkiai ras darbą.

Mūsų įmonė priimti pastiprinimą maisto gamybos padalinyje yra pasiruošusi visapusiškai: garantuojame geras darbo sąlygas, konkurencingą darbo užmokestį bei darbuotojams skirtas papildomas motyvavimo priemones. Taip pat atsakingai ir reikšmingai esame pasirengę investuoti į naujų darbuotojų ugdymą ir parengimą darbui“, – sako M. Plešakienė.

Vardindama galimybes maisto gamybos specialistams, prekybos tinklo personalo vadovė atkreipia dėmesį ir į neseniai „Maximos“ gamybos padalinio darbuotojams įdiegtą motyvacinę sistemą. Kiekvieną mėnesį gamybos padalinio darbuotojai prie algos nesunkiai gali prisidurti papildomą atlygį, siekiantį 15-20 proc. darbo užmokesčio. Tokio premijavimo galimybė ir premijų dydis priklauso nuo individualių darbuotojo pastangų vykdant savo kasdienes užduotis.

Investuoja į kvalifikuotų darbuotojų parengimą

Taip pat M. Plešakienė pabrėžia, kad darbui „Maxima“ priima ne tik kvalifikuotus darbuotojus, bet ir reikiamos patirties neturinčius, tačiau motyvuotus ir pasirengusius mokytis asmenis, kurių profesinį paruošimą organizuoja pati įmonė.

„Investuojame į naujų darbuotojų parengimą darbui, todėl visus savo darbuotojus pirmiausia apmokome, kad suteiktumėme darbui reikiamų žinių ir praktikos įvairiose srityse: nuo bendravimo su klientais iki maisto ruošimo.

Gamybos padalinyje įsidarbinusiems naujiems darbuotojams yra reikalinga aukšta kvalifikacija, todėl organizuojami net iki dviejų mėnesių trukmės mokymai. Maisto gamybos specialistai yra mokomi ne tik kulinarijos subtilybių ir receptų, bet ir visapusiškai apmokami, kaip naudotis reikalingais maisto gamybos cechuose esančiais įrenginiais, supažindinami su sandėliavimo, gamybos procesų ir kitomis papildomos kasdieniame darbe reikalingomis funkcijomis.

Esame didžiausias šalies darbdavys, todėl atsakingai žiūrime į savo esamus ir būsimus darbuotojus, rūpinamės jų asmeniniu tobulėjimu ir darbo sąlygomis“, – sako „Maxima“ personalo departamento direktorė M. Plešakienė.

Darbo vietas maisto pramonės specialistams prekybos tinklas „Maxima“ siūlo visoje Lietuvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų