Pirmasis „Tez Tour“ pusmetis: pajamas augino didėjantis keliautojų skaičius

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ pirmojo pusmečio rezultatai rodo, kad švelnėjantys karantino ribojimai lėmė turizmo sektoriaus atsigavimą. Pirmą šių metų pusmetį įmonės pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, augo 82 proc. ir siekė 16,53 mln. eurų.

Pirmą šių metų pusmetį įmonė veikė pelningai, EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą, amortizaciją) siekė beveik 35 tūkst. eurų.

„Finansinių rezultatų augimą lėmė karantino švelnėjimas, kuris padėjo bent šiek tiek stabilizuoti turizmo sektorių pasaulyje. Įmonės ir mūsų komandos ilgametė patirtis rinkoje leido operatyviai priimti verslo sprendimus – greitai reagavome į pokyčius šalyje ir pasaulyje, o keliautojams siūlėme alternatyvas nukelti kelionę“, – sakė Aleksandras Sukovas, „Tez Tour“ direktorius.

Pasak jo, įmonės pajamos visose trijose Baltijos šalyse pastarąjį pusmetį siekė 28,3 mln. eurų ir buvo 68 proc. didesnės nei 2020 m. pirmąjį pusmetį.

Įmonės duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį lietuviai atostogų į užsienį vyko drąsiau. Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, keliautojų skaičius augo daugiau nei dvigubai: analogiškai 11 tūkst. ir 25 tūkst. turistų.

Bendras Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje „Tez Tour“ aptarnautų turistų skaičius šių metų pirmąjį pusmetį sudarė 42 tūkst. ir buvo 63 proc. didesnis nei 2020-ųjų analogišką laikotarpį. Didžiausias augimas fiksuotas Lietuvoje.

„Tez Tour“ direktoriaus teigimu, turistų skaičiaus augimui įtakos turėjo įsibėgėjęs vakcinavimo procesas, švelnėjančios karantino sąlygos, suvienodinti keliavimo reikalavimai, turistus priimančios šalys taip pat buvo geriau pasiruošusios, įgavusios patirties.

„Kelionėms palankesnis buvo ir psichologinis klimatas – žmonės išmoko gyventi naujos realybės ir karantino sąlygomis, todėl ramiau reagavo į saugumo reikalavimus“, – sako A. Sukovas.

Dažniausiai keliautojai vyko į Turkiją, Egiptą ir Graikiją, taip pat augo poilsiaujančių Ispanijoje bei Bulgarijoje skaičius. Praėjusių metų pirmąjį pusmetį skrydžiai buvo vykdomi tik iš dalies, nes kovo mėnesį dėl pandeminės situacijos buvo sustabdyti turistiniai ir vykdyti tik repatriaciniai skrydžiai.

Anot A. Sukovo, išlikti rinkoje ir išsaugoti didžiąją dalį darbuotojų leido ne tik vykdomi bent minimalūs pardavimai, klientų ir partnerių pasitikėjimas, bet ir įgyvendinta kaštų optimizavimo politika.

Bendrovė gavo valstybinę paramą darbo vietų išlaikymui. Praėjusiais metais ji siekė 155 tūkst. eurų, o šiais – beveik 137 tūkst. eurų. Taip pat šių metų gegužę įmonė gavo 198 tūkst. eurų siekiančią finansinę paramą, skirtą labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių