Po duomenų nutekinimo „Švaros broliai“ atnaujino rezervacijos sistemos veiklą

  • Teksto dydis:

„Švaros broliai“ penktadienį pranešė atnaujinusi švaros centrų rezervacijos sistemos veiklą po duomenų nutekinimo incidento liepos pradžioje.

Pasak įmonės, atliktas informacinės sistemos auditas parodė, kad ji yra saugi naudojimui, taip pat įvesta papildomų saugomų priemonių.

„Per pastarąjį mėnesį tiek mūsų vidinė IT komanda, tiek išoriniai saugumo specialistai atliko nuodugnią automobilių švaros centrų rezervacijos sistemos patikrą. Pastaroji parodė, kad sistema – saugi, o jos saugomiems klientų duomenims – vardai, pavardės, automobilių valstybiniai numeriai, telefonai ir el. pašto adresai – naujos grėsmės nekyla“, – pranešime teigė Švaros brolių“ direktorė Lina Žagarienė.

Ji dar kartą atsiprašė klientų, kurie paveikti informacinės atakos. Kaip skelbė pati įmonė, programišiai nutekino apie 50 tūkst. klientų vardus, dalį pavardžių, automobilių valstybinius numerius, kai kurių klientų el. pašto adresus ir telefonų numerius.

Teigiama, kad su mokėjimais susijusi informacija – banko sąskaitų, mokėjimo kortelių duomenys ir kiti itin jautrūs duomenys, kaip asmens kodai, namų adresai, nutekėjusioje duomenų bazėje saugomi ir kaupiami nebuvo.

„Švaros broliai“ taip pat tvirtina, jog buvo įvestos papildomos saugomo priemonės – nuo šiol šios rezervacijos sistemos kaupiami duomenys bus papildomai šifruojami.

L. Žagarienė taip pat sakė, kad daugiau informacijos apie įsilaužimą kol kas negali pateikti dėl institucijų vykdomų tyrimų, juos atlieka policija, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Anot jos, įmonė aktyviai bendradarbiauja ir teikia visą prašomą informaciją.

„Švaros brolių“ automobilių švaros centrų klientai vizitus gali vėl rezervuoti per programėlę „Android“ įrenginiams, švaros centrų internetinėje svetainėje ar paskambinus į klientų aptarnavimo centrą. Žadama, Artimiausiu metu pradės veikti ir „Apple“ įrenginiams skirta programėlė.

Įmonės teigimu, informacinės sistemos auditas patvirtino pirminę informaciją, kad kitų „Švaros brolių“ verslų – tunelinių plovyklų, patalpų valymo verslų, savitarnos plovyklų – klientų duomenys šios atakos metu nebuvo paliesti.

Įtariama, kad duomenis pagrobė programišiai iš Rusijos.

„Švaros broliai“ Vilniuje valdo penkis automobilių švaros centrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių