Pramonininkų konfederacija naujuoju savo prezidentu mato V. Janulevičių

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis teigia kol kas nematantis priežasčių, kodėl reikėtų atstatydinti ar suspenduoti įtarimų dėl galimai neteisėtos veiklos sulaukusį Lietuvos bankų asociacijos prezidentą, LPK viceprezidentą Mantą Zalatorių.

„Mes neturime šiandien jokių priežasčių Mantą Zalatorių atstatydinti, suspenduoti, (...) nes teismas neįžvelgė jo veiksmuose, aš supratau, nusikaltimų, kol kas paleido tyrimui. Jei tyrimas įrodys ir teisme jis bus nuteistas, be abejonės, taip ir bus. (...) Antra priežastis, kodėl mes net nesvarstome to, visos šios kadencijos pramonininkų valdybos ir prezidento darbas baigiasi birželio 30 dieną, tai yra po dviejų savaičių. Bus kitas prezidentas, jis pateiks savo matymą, kaip įsivaizduoja LPK ateitį, jis pateiks savo valdybos sudėtį“, – „Žinių radijui“ sakė R. Dargis.

„Tad palaukime sprendimų, kai pamatysime teismo sprendimus, tada ir galėsime diskutuoti, kaltas žmogus ar nekaltas“, – pridūrė jis.

LPK prezidentas laidoje taip pat atskleidė, kad konfederacija naujuoju savo prezidentu mato šiuo metu viceprezidento pareigas einantį Vidmantą Janulevičių.

„Turime ir kandidatą, kuris yra patvirtintas prezidiumo posėdyje, čia nėra paslaptis. Būsimu prezidentu mes matome Vidmantą Janulevičių (…) Aš manau, kad jis įneš naujo, gaivaus vėjo į pramonininkų darbus“, – teigė jis.

Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus ir LBA vadovas M. Zalatorius buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.

Kaip teigė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Sutkus, pasinaudodamas savo einamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

Tarp tokių įstatymų projektų – 2019 metų pabaigoje svarstytas 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketas, įstatymai dėl bankų turto ir pelno mokesčių bei kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DARGI,---kalbi iš ĮPROČIO " nematydamas" realybės

DARGI,---kalbi iš ĮPROČIO " nematydamas" realybės portretas
toks žmogus , kuris s k l e i d ž i a NEGATYVŲ šešėlį yra a b e j o t i n a s, o ZALATORIAUS " dorumą" paryškina vien tai , kai JIS pasakė:- "bet kokie uždėti mokesčiai bankams -guls tik ant gyventojų pečių "---TAI apie kokią s ą ž i n ę kalba šis " sąžiningas" u n g u r y s,kuris NESĄŽININGAIS veiksmais ir darbais SKURDINA gyventojus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių