„Maisto kokybei ir skoniui prancūzai skiria itin daug dėmesio, todėl pačią virtuvę vienu sakiniu apibūdinti nėra lengva, nes jos gastronominis paveikslas – ypatingo platumo. Vis dėlto „Lidl“ Prancūzijos savaitės metu pasistengėme atrinkti kuo platesnį „Duc de Couer“ prekės ženklo asortimentą, leisiantį mūsų klientams dar geriau pažinti šios šalies virtuvę. Pirkėjai visose prekybos tinklo parduotuvėse ras įvairiausių prancūziškų sūrių – nuo šaldytų camembert sūrio kroketų iki minkštojo ar ožkos pieno tepamo sūrio, gausybę saldumynų, mėsos produktų, užkandžių ir jau šios savaitės tradicija tapusių prancūziškų delikatesų“, – sako „Lidl“ pardavimų skatinimo vadovas Linas Baltušis.
Prancūzijos virtuvę pamilo dar studijuodama
I. Mackevičienė pasakoja, kad Prancūziją iš arčiau pažino prieš maždaug dešimtmetį. Dar būdama studente, ji nusprendė pusmečiui išvykti į šalies šiaurę su mainų programa.
Asmeninio archyvo nuotr.
„Prancūzija dar vaikystėje ir paauglystėje mane viliojo nuolat girdimomis istorijomis apie įspūdingą architektūrą, bohemišką gyvenimo būdą ir, žinoma, nuostabaus skonio maistą. Čia praleidau šešis mėnesius – per šį laiką spėjau pamilti ne tik Lilio miestą, kuriame ir gyvenau, bet ir skirtingų šalies regionų virtuves“, – sako prancūziškos kultūros gerbėja.
Jūros gėrybes pamėgo tik Prancūzijoje
Nuomonės formuotoja prisimena, kad Prancūzijoje praleistas laikas turėjo itin daug įtakos ne tik jos asmenybės, bet ir kulinarinių preferencijų formavimuisi. Jos teigimu, tam tikri valgiai, su kuriais susidūrė Ieva, privertė ją pakeisti iki tol vyravusius valgymo įpročius.
„Kadangi Lilis yra pakankamai arti jūros, todėl čia visuomet buvo galima įsigyti šviežių jūros gėrybių – midijų, sraigių, įvairios žuvies. Augdama Lietuvoje, atsainiai žiūrėdavau į šį maistą, tačiau po pusmečio Prancūzijoje, susipažinau su prieš tai negirdėtais jūros gėrybių ruošimo būdais, kuriais žaviuosi ir iki šiol. Tiesa, negarsėju fantastiškais įgūdžiais virtuvėje, todėl dažniau ragauju šiuos patiekalus restorane arba įsigyju jau paruoštus gaminius“, – sako I. Mackevičienė.
Prancūzijos savaitės metu „Lidl“ klientus stebins „Duc de Coeur“ asortimentas, kuriame jie ras tiek Ievos pamėgtų įdarytų sraigių, tiek midijų su petražolėmis ir česnakais.
Dievina sūrius, bet neatsisako ir saldumynų
I. Mackevičienė pratęsia, kad kitas aspektas, kuo ją žavi Prancūzijos virtuvė – itin gausus įvairių sūrių pasirinkimas: „Esu didžiulė sūrio fanatikė, tad kiekvieną kartą su Rolandu ar su draugėmis vėl apsilankius Prancūzijoje, nuo jo man ima raibti akys. Sūriais nukrautos parduotuvių lentynos čia tiesiog lūžta nuo camembert, brie, pelėsinio ar ožkos pieno sūrio
ir galybės kitų rūšių, kurių kvapai kviečia užeiti į prekyviečių vidų. Mano meilę sūriams įrodo ir tai, kad prancūziško kruasano neįsivaizduoju be sūrio, o juos galėčiau valgyti kiekvieną rytą ištisus metus.“
Vis dėlto nuomonės formuotoja priduria, kad nors ji labiau mėgsta sūresnius patiekalus ir maisto produktus, tam tikrais momentais ji negali atsispirti prancūziškiems saldėsiams.
„Net ir nebūnant didžiule saldumynų mėgėja retkarčiais mane užklumpa silpnumo akimirkos, kuomet norisi suvalgyti kažką saldaus. Tokiais atvejais negaliu atsisakyti prancūziškų sausainių, tartalečių ar crème brûlée, tad džiaugiuosi, kad juos Prancūzijos savaitės metu galiu įsigyti prekybos tinkle „Lidl“, – sako I. Mackevičienė.
Naujausi komentarai