Premjeras: teisėsauga turi duoti atsakymus dėl milžiniškų kyšių energetikams

Teisėsaugos institucijos nebegali prisidengti tarpušvenčio tyla ir nereaguoti į Didžiosios Britanijos teisėsaugos atliktą tyrimą, kuriame milžiniškų kyšių gavimu įtariami mūsų šalies energetikos sektoriaus, buvę Ūkio ministerijos atstovai, įsitikinęs Saulius Skvernelis.

Ketvirtadienį kalbėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“, premjeras sakė negalįs komentuoti konkrečios bylos (joje Didžiosios Britanijos tyrėjai įtaria, kad buvę keturi aukšto rango Lietuvos energetikai ir tuometis ūkio ministras Viktoras Uspaskichas iš prancūzų kompanijos „Alstom“ galėjo gauti beveik penkių milijonų eurų kyšių. - ELTA).

„Kiek galima suprasti iš medžiagos, buvo atliekamas tarptautinis tyrimas, buvo tam tikri procesiniai veiksmai ir teisinės pagalbos prašymai - mūsų teisėsauga turi turėti pakankamai informacijos“, - sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis pabrėžė, kad būtina vertinti įrodymus.

„Vertinami yra įrodymai. Nesvarbu, kad pasakė (...), bet nėra įrodymų, kad veikos buvo padarytos. Sumos įspūdingos, kaltinimai rimti, todėl atsakymų tikrai norėtume gauti“, - sakė premjeras.

ELTA primena, kad portalo 15min. gautoje ir paskelbtoje Didžiosios Britanijos sunkaus sukčiavimo tyrimų biuro tyrimo medžiagoje tuomečiai ūkio ministras Viktoras Uspaskichas, viceministras Anicetas Ignotas, „Lietuvos energijos“ vadovas Rymantas Juozaitis, Lietuvos elektrinės Elektrėnuose ilgametis vadovas Pranas Noreika ir dar keturi aukšto rango energetikai iš kompanijos „Alstom“ galėjo gauti beveik penkių milijonų eurų kyšių už tai, kad kompanija laimėtų elektrinės atnaujinimo konkursus.

Maždaug prieš dvi savaites Londone nuosprendžius išgirdo kyšių davėjai, o galimi gavėjai buvo tik įvardinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam dar tirt jei sumos TOKIOS, kad joks teismas nebenuteis! (pas mus TIK už vištą teisiama)

konservuotas skverneli ,,premjere,,,

konservuotas  skverneli ,,premjere,,,  portretas
kaip tau duos atsakymus a lia teisesauga kada ji visa su visais auksciausiai sedinciais veikejais pati eme tuos kysius , antra -- dideiji energetikos aferose dalyvave aferistai tai jau tikrai ne uspaskichas ar Ignotas ,o.....sekmokas ,gribauskaite, degutiene ,austrevicius, lansbergis ,kubilius, masiulis ir dar visa sutve konservatdegradeliu su visa FNTT,STT,VSD..AT,KT veikeju goveda.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių