Prezidento patarėja: „Perlas Energija“ turėtų atlyginti valstybės išlaidas jos klientams

  • Teksto dydis:

Valstybė turėtų iš nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ išsireikalauti lėšas, kurias išleis pasirūpinti šios įmonės klientais, kai bendrovė nutarė stabdyti savo veiklą, sako prezidento vyriausioji patarėja.

„Būtina, kad valstybė, kompensavusi tuos skirtumus, atsiradusius dėl „Perlo“ situacijos, vėliau imtųsi ir išsireikalautų tų finansų, kuriuos turėjo išleisti tam klausimui išspręsti, susigrąžinti iš „Perlo Energijos“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė vyriausioji prezidento patarėja ekonominės ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė.

Jos teigimu, kaltinti vartotojų, kad jie patys buvo neatsakingi ir susigundė mažesniu elektros tarifu, negalima.

„Šiuo atveju vartotojai buvo suvedžioti, nepasirūpinome teisiniu reguliavimu, nepasirūpinome tiekėjų apsauga, todėl valstybė turi prisiimti atsakomybę“, – teigė patarėja.

Anot jos, valstybė privalėjo sukurti teisinį reguliavimą, kad tiekėjų paslauga vadinamoje elektros lentynoje būtų saugi.

„Turime suprasti – elektra yra būtinoji prekė, kurią valstybė pati privertė pasirinkti, todėl turime prisiimti ir atsakomybę“, – tvirtino I. Segalovičienė.

Nepriklausomai elektros tiekėjai „Perlas Energija“ pranešus apie nuo rugsėjo stabdomą veiklą, nes nepajėgia vykdyti įsipareigojimų, Energetikos ministerija siūlo, kad kito tiekėjo nepasirinkę jos klientai iki šių metų pabaigos mokėtų 24 centus už kilovatvalandę.

Skirtumą tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainos šiems vartotojams tuo laikotarpiu žada kompensuoti Vyriausybė. BNS žiniomis, pirminiais skaičiavimais, tam reikės apie 8–9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau  portretas
Kad valstybė apskritai neturi kištis į privačius klientų iš UAB,o susitarimus įr mokesčių mokėtojų pinigais suteikti privilegijas kažkokios jau buvusios o gal bankrutuojančios įmonės klientams...tai gal tada tegul visur taip daro valstybė, kaip kokioje Rusijos, Baltarusijos, ir pan...jei kas blogai valstybė moka,,,tai gal su NT tas pats, pastatė, bankrutavo,žmonės būtų neturi o pinigai sumokėti, gal tada valstybė turėtų kaip klientai pasirašė sutartyse butus pastatyta už tą kainą kurią sutarė. ? Čia analogiškas pavyzdys.

speceliai

speceliai portretas
subankrotino ignitis perla
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių