Pereiti į pagrindinį turinį

Rugpjūtį – įspūdingas kelionių traukiniais šuolis

2018-09-21 08:41
DMN inf.

Paskutinį šių metų vasaros mėnesį „Lietuvos geležinkelių“ traukiniais vietiniais ir tarptautiniais maršrutais keliavo beveik pusė milijono keleivių.

V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Palyginti su praėjusių metų rugpjūčio mėnesiu, šiemet keleivių skaičius išaugo 16 proc.

Preliminariais duomenimis, rugpjūtį keleivių skaičius traukiniuose labiausiai išaugo maršrutuose Vilnius-Trakai (30 proc.) ir Radviliškis-Klaipėda (19 proc.). Taip pat gerokai – 50 proc. – ūgtelėjo tarptautiniu maršrutu Vilnius-Minskas keliaujančiųjų skaičius. Rugsėjo mėnesį bendrovė taip pat fiksuoja didesnį keleivių srautą.

Rugpjūtį pagal bendrą keleivių skaičių populiariausi maršrutai išliko Vilnius-Kaunas, Vilnius-Ignalina-Turmantas ir Vilnius-Klaipėda.

Iš viso per aštuonis šių metų mėnesius bendrovės traukiniais keliavo 3,4 mln. žmonių – 7 proc. daugiau nei pernai sausio-rugpjūčio mėnesiais.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet toliau plečia maršrutų tinklą: nuo spalio keliones tarp Klaipėdos ir Šilutės pradedantis traukinys paskatins žmones į darbus ir atgal važiuoti ne nuosavais automobiliais, o viešuoju transportu. Tai bus trečiasis naujas traukinių maršrutas šiemet. Nuo šių metų sausio keleiviai iš Vilniaus vežami į antrą didžiausią Latvijos miestą – Daugpilį, o nuo rugsėjo 29 d. per Lietuvą pradės kursuoti keturias sostines sujungsiantis traukinys Kijevas-Minskas-Vilnius-Ryga.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet patvirtino ilgalaikę strategiją iki 2030 metų ir užsibrėžė tikslą dukart padidinti keleivių skaičių – nuo 4,7 mln. iki 8 mln.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų