Pereiti į pagrindinį turinį

„Ryanair“ Lietuvoje švenčia 10-tą gimtadienį

2015-09-22 08:32
DMN inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prieš dešimtmetį rugsėjo 22 dieną iš Kauno oro uosto pirmą kartą pakilo kompanijos „Ryanair“ lėktuvas, skraidinęs į Londono Stanstedo oro uostą. Šia kryptimi oro linijos iš Kauno be pertraukų skraido iki šiol, ja keliavo jau beveik 1,5 mln. žmonių. Iš viso per dešimtmetį aviakompanija Kauno oro uoste aptarnavo daugiau nei 5,8 mln. keleivių.

2005-aisiais, vos pradėjusi veiklą Lietuvoje, kompanija „Ryanair“ skraidino tik iš Kauno į Londono Stanstedo oro uostą. Veiklos apimtis ji pradėjo didinti po metų, o dabar iš Kauno oro uosto keleiviai skraidinami 18 krypčių. Vienintelė reguliariuosius reisus Kaune vykdanti bendrovė dabar per metus aptarnauja maždaug 700 tūkst. žmonių.

„Džiugu, kad glaudus bendradarbiavimas su Airijos oro linijomis leido lietuviams atrasti savarankiškai planuojamų kelionių malonumą. Šiuo metu iš Kauno oro uosto galima patogiai pasiekti 16 Europos miestų, o lapkričio mėnesį skrydžių žemėlapis prasiplės iki Izraelio. Aktyviai bendradarbiaujame su „Ryanair“, kad galėtume lietuviams pasiūlyti nukeliauti ten, kur jie dar nebuvo“, - sakė Kauno oro uosto direktorius Bruno Kasparas.

2010-aisiais „Ryanair“ Kaune atidarė pirmąją savo bazę Rytų bei Centrinėje Europoje. Tuomet žemų kaštų keleivių pervežimo oro linijos čia laikė du savo lėktuvus, šią vasarą prie jų prisidėjo ir trečiasis – jis perkeltas į Kauną, kai buvo panaikinta „Ryanair“ bazė Kopenhagoje. Bendrovė Kauno oro uoste taip pat turi lėktuvų priežiūros angarą, kuriame aptarnauja savo orlaivius.

Airijos oro linijos veiklos apimčių Lietuvoje mažinti kol kas neplanuoja – lapkričio mėnesį iš Kauno oro uosto pradedama skraidinti į Izraelio kurortą Eilatą.

Vilniaus oro uoste aviakompanija šiuo metu vykdo skrydžius 13 krypčių ir yra daugiausiai keleivių per metus sostinėje aptarnaujanti oro bendrovė.

Kauno oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui. Per 2014 metus jie aptarnavo 3,8 milijono keleivių. Šiuo metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų reguliariai skraido 59 kryptimis į 51 miestą Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 6 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP 2013-aisiais prisidėjo 2,5 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų