Šaltiniai: 13,6 mln. eurų bauda už sankcijų pažeidimą – įmonei „Biovarda“

13,6 mln. eurų bauda už tarptautinių sankcijų pažeidimą muitinė skyrė Vilniuje veikiančiai įmonei „Biovarda“, BNS trečiadienį patvirtino du nesusiję šaltiniai.

Muitinė trečiadienį pranešė, kad skyrus baudą, taip pat buvo sulaikytos ir konfiskuotos šešios vilkikų puspriekabės. Pranešime įmonės pavadinimas nebuvo įvardytas.

Muitinės teigimu, įmonė, sudarydama sandorius su Kazachstane, Baltarusijoje ir Turkijoje registruotomis kompanijomis, neužtikrino, kad bus laikomasi Lietuvoje įgyvendinamomis tarptautinėmis sankcijomis nustatytų apribojimų ir įpareigojimų, todėl sulaikytų transporto priemonių gabenimas buvo įvertintas kaip tarptautinių sankcijų pažeidimas.

BNS turimais tyrimo duomenimis, daugiau nei 200 per Lietuvą į Kazachstaną, Baltarusiją ir Turkiją įmonės eksportuotų transporto priemonių buvo įregistruotos Rusijoje veikiausiai net nepasiekusios šių šalių. Sulaikytos šešios transporto priemonės buvo pirktos Baltarusijos įmonės.

„Biovardos“ vadovas Andrejus Božko BNS komentuoti situaciją atsisakė.

Anot įmonės internetinio puslapio, „Biovarda“ parduoda bei tiekia sunkvežimius ir prabangius automobilius. Portale „Rekvizitai.lt“ nurodoma, kad bendrovė transporto priemones eksportuoja būtent į Kazachstaną, Baltarusiją ir Turkiją.

Registrų centro duomenimis, 2018 metais įkurtos bendrovės vienintelė akcininkė nuo 2023 metų lapkričio yra Jūratė Pacyno.

Prieš tai nuo 2022-ųjų gruodžio vieninteliu „Biovardos“ akcininku buvo dabartinis įmonės direktorius A. Božko, dar anksčiau – įmonės steigėjas Henrikas Pacyno.

Registrų centro duomenimis, „Biovarda“ yra įsikūrusi Vilniuje, Švenčionių gatvėje, tačiau bendrovės internetiniame puslapyje nurodomas adresas yra Vilniaus rajone, Kuprioniškėse.

Finansinių ataskaitų už 2023 metus bendrovė Registrų centrui nėra pateikusi.

2022 metais „Biovarda“ gavo 2,8 mln. eurų pajamų, tuomet įmonė uždirbo 48 tūkst. eurų grynąjį pelną.

Kitais metais bendrovės pajamos svyravo nuo 0 iki 17 tūkst. eurų.

2018–2021 metus „Biovarda“ baigė nuostolingai, didžiausias nuostolis – 8,9 tūkst. eurų – fiksuotas 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Kieno brolis daro biznį pas Putiną, kokios politikės? O kokio politiko sūnelis dirba Lukašenkai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių