SBA investuoja į gamyklą JAV, keičiasi įmonių Lietuvoje vadovai

  • Teksto dydis:

SBA grupė priėmė sprendimą investuoti į JAV bei įkurti ten baldų gamyklą. Planuojama, kad gamyba įmonėje turėtų startuoti 2025 m. spalį. Projektui įgyvendinti suburta komanda iš „SBA Home“ įmonių vadovų ir profesionalų, todėl jam įsibėgėjant, keičiasi bendrovių Lietuvoje vadovai.

„Investicija į lietuviško kapitalo gamyklą JAV – reikšmingas momentas ne tik SBA grupei, bet ir visam Lietuvos gamybos verslui. Artimiausiu metu priimsime sprendimą ir iš 3 variantų pasirinksime, kurioje konkrečiai vietoje Rytų pakrantėje įsikurs mūsų gamykla. Šiuo metu jau esame įsigiję įrangą, kuri 300-ais konteinerių iš Vokietijos bus plukdoma į JAV. Tai bus itin robotizuota gamykla, kurioje dirbs daugiau nei 200 darbuotojų“, – apie planuojamas investicijas pasakojo Jurgita Radzevičė, „SBA Home“, vienijančios 4 SBA baldų gamybos įmones Lietuvoje, vadovė.

Jurgita Radzevičė. SBA nuotr.

Pasak jos, projekto įgyvendinimo komanda per daugiau nei metus atliko didžiulį darbą tirdama JAV rinką, ieškodama potencialių žaliavos tiekėjų, logistiškai geriausios vietos ir palankiausios darbo rinkos bei požiūrio į investuotojus.

„Dėkoju komandai už aistrą, ambicijas ir dažnai neskaičiuotas valandas, kad šis projektas taip sparčiai pasiektų finalinę stadiją. Tikiu, kad tokiu užsidegimu dirbdami startuosime kaip ir esame numatę – kitų metų pabaigoje.  SBA plėtros projektui JAV vadovauja Ramūnas Marozas, kuris iki šiol buvo prie Klaipėdos veikiančios gamyklos „Inno Line“ direktorius. Tikiu, kad jo patirtis, įgyta prieš tai vadovaujant šios gamyklos statybų projektui, bus naudinga ir pagreitins jo įgyvendinimą“, – sakė J. Radzevičė.

Ramūnas Marozas. SBA nuotr.

„Inno Line“ vadovo poste R. Marozą keičia Viktoras Pivorius, kuris iki šiol ėjo „Klaipėdos baldų“ ir „Šilutės baldų“ direktoriaus pareigas. Šiuo metu pretendentai kviečiami kandidatuoti į šią atsilaisvinusią poziciją. Kol vyks atranka, įmonėms paskirti laikini vadovai. „Klaipėdos baldams“ vadovaus Roman Rondarev, iki šiol ėjęs gamybos vadovo pareigas. O „Šilutės baldams“ – įmonės technikos vadovas Ramūnas Tūtoraitis.

Viktoras Pivorius. SBA nuotr.

Pasak J. Razdevičės, su projektu JAV dirbs apie 30 profesionalų komanda iš Lietuvos. O tai reiškia, kad atsiranda puiki proga darbuotojams siekti tiek vidinės karjeros, tiek išorės rinkos talentams atsiranda galimybė tapti ambicingos SBA komandos dalimi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

atlyginimai kelia juoka

atlyginimai kelia juoka   portretas
Aš ir galvoju, kodėl visi darbuotojai tokie linksmi.

ne adekvatus

ne adekvatus portretas
sba atlyginimai kelia juoka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių