„Swedbank“ ir SEB klientams – galimybė valdyti sąskaitas kituose bankuose

  • Teksto dydis:

„Swedbank“ klientai galės vienoje vietoje matyti keliuose bankuose turimų sąskaitų duomenis. Nuo ketvirtadienio interneto banke jie jau turi galimybę stebėti SEB banko Lietuvoje sąskaitos informaciją, pranešė naują nemokamą paslaugą pasiūlęs „Swedbank“.

Kituose bankuose turimų sąskaitų išrašai bei mokėjimų inicijavimas iš kitų bankų sąskaitų per „Swedbank“ interneto banką bus pristatyti artimiausioje ateityje.

„Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė teigia, kad gyventojams ir įmonėms bus patogiau stebėti ir efektyviau valdyti savo finansus naudojantis vienu interneto banku.

„Šiandien prasideda atvirosios bankininkystės era. Pirmasis mūsų žingsnis yra skirtas „Swedbank“ privatiems ir verslo klientams, kurie naudojasi ir SEB banko paslaugomis. Anksčiau klientams nebuvo patogu turėti keletą sąskaitų skirtinguose bankuose, nes jų valdymas reiškė jungimąsi prie skirtingų interneto bankų“, – pranešime sako J. Gumuliauskienė.

„Swedbank“ pabrėžia, kad nesaugos ir neanalizuos klientų turimų sąskaitų kituose bankuose informacijos.

Pasak šio banko, pagal Europos Sąjungos (ES) direktyvą iki rugsėjo 14 dienos visi ES veikiantys bankai yra įpareigoti atverti savo duomenis. Tuomet, gavę vartotojo sutikimą, licencijuoti paslaugų teikėjai, tarp jų ir „Swedbank“, galės teikti dvi naujas paslaugas – pateikti vienoje vietoje vartotojo sąskaitų informaciją bei teikti mokėjimo inicijavimo paslaugą.

SEB bankas ketvirtadienį nurodė, kad nuo praėjusio rugpjūčio sudarė galimybę licencijuotoms trečiosioms šalims – bankams, finansinių technologijų (fintech) įmonėms, mokėjimo paslaugų tarpininkams – testuoti kuriamas paslaugas SEB banko sistemose.

„Mes tikime atvira konkurencija, kuri suteikia klientams teisę tvarkyti savo duomenis taip, kaip jiems atrodo reikalinga. Saugus klientų duomenų perdavimas tarp licencijuotų bankų ir fintech įmonių leidžia sukurti naujas finansines paslaugas, kurios praturtina finansų rinką ir yra naudingos mūsų klientams. Esame įsitikinę, kad atviroji bankininkystė pakeis finansų pasaulį“, –SEB pranešime sako Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

SEB bankas informavo, kad kitų metų pirmą ketvirtį įdiegs Lietuvoje naują IT platformą ir tuomet pasiūlys savo klientams SEB interneto banke matyti sąskaitas, esančias ir kituose bankuose, bei iš jų vykdyti lėšų pervedimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir ofšorines sąskaitas?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių