Statybos ir interjero paroda „Supernamai 2014“ džiaugiasi puikiu startu

Savaitgalį sostinės „Siemens“ arenoje pirmą kartą vykusi statybos ir interjero paroda „Supernamai 2014“ sulaukė didžiulio dalyvių ir lankytojų susidomėjimo. Per keturias dienas didžiausioje sostinės arenoje ir jos prieigose įsikūrusius parodos dalyvių stendus aplankė daugiau nei 41 tūkst. lankytojų.

„Paroda buvo orientuota ne į verslo segmentą, didmenininkus, o į galutinį vartotoją, todėl parodos rezultatais esame labai patenkinti. Joje gausiai lankėsi ne tik vilniečiai, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai. Labiausiai džiugina tai, kad, nors ir lankytojų patekimas į parodą buvo nemokamas, į ją rinkosi tik išties statybomis, būsto remontu ir renovacija užsiimantys ar tam besiruošiantys asmenys, šeimos. „Turistų“, kurie užsuko tik susirinkti reklaminės medžiagos ar pasižvalgyti neturėdami ką veikti, buvo vos vienas kitas. Tai pastebėjome ir mes, organizatoriai, ir parodos dalyviai, kurie sakė taip pat esą patenkinti paroda“, – sakė UAB „Super namai“ direktorius Darius Jokubauskas.

Parodoje dalyvavo 200 dalyvių, tarp kurių buvo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kompanijų atstovai: buvo pristatoma Latvijos, Norvegijos, Čekijos ir Lenkijos kompanijų produkcija.

Parodoje „Supernamai 2014“ pristatyti naujausi ir moderniausi su būsto renovacija ir būsto energijos taupymu susiję sprendimai: statybinės medžiagos, interjero medžiagos ir sprendimai, būsto techninė įranga, įvairių tipų pastatai, landšafto sprendimai ir kt.

„Parodoje turėjo ką veikti ir pamatyti bei pasisemti naujienų ne tik statantys ar įsirenginėjantys naujus namus, bet ir tie, kurie nori atnaujinti savo būstą, susikurti patogesnius, praktiškesnius namus ir sumažinti išlaidas. Parodoje buvo pasiūlyta daug naujų sprendimų, į Lietuvą atkeliavusių vos prieš kelis mėnesius ar net savaites. Pavyzdžiui, 3D interjero sprendimai, padedantys optiškai gerokai praplėsti nedidelio būsto erdves; protingo namo sistemos, padedančios kelis kartus sumažinti energijos sąnaudas“, – vardina D. Jokubauskas.

Ypač išsiskyrė Vilniaus miesto savivaldybės stendas. Miesto mero Artūro Zuoko teigimu, „Siemens“ arenoje buvo įrengtas iki šiol pats moderniausias Vilniaus savivaldybės stendas. Stende buvo galima pasitikrinti savo išlaidas būstui ir paskaičiuoti, kiek būtų galima sutaupyti būstą renovavus bei pritaikius jame vienokį ar kitokį modernaus būsto sprendimą.

Be dalyvių stendų „Siemens“ arenos viduje, parodos lankytojų taip pat laukė specializuotos konferencijos ir seminarai spaudos konferencijų ložėje, suteikę ne vieną naudingą patarimą ar pasiūlę efektyviausius sprendimo variantus būsimiems naujakuriams bei senų būstų savininkams.

Būrį smalsuolių pritraukė pirmasis pasaulyje krosnininkų šou. Vienoje vietoje vienu metu buvo statomos keturių skirtingų tipų ir medžiagų krosnys, tai yra visa šiuo metu įmanoma krosnių gama – nuo tradicinės lietuviškos koklinės iki itin modernios blokelių krosnies. Krosnys ne tik buvo pastatytos, bet ir išbandytos – sekmadienį jose buvo kepama duona.

„Šiai parodai rimtai ruošėmės, ją planavome visus metus. Tikimės, kad ji taps kasmetine ir ateinančiais metais sulauksime dar daugiau dalyvių tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio. Padarėme gerą pradžią, belieka tęsti pradėtą darbą“, – pirmosios parodos rezultatais džiaugėsi ir ateities planus atskleidė D. Jokubauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių