Teismas leido UAB „Eurointegracijos projektai“ įsigyti VšĮ „Lietuvos inovacijų centras“ dalininko teises

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį nusprendė, kad Lietuvos pramonininkų konfederacija, A. Vasiliauskas ir UAB „PMC Training“ (buvęs „Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centras“) nepagrindė savo pretenzijų dėl neva ne pagal taisykles 2022 m. rugsėjo 12 d. vykusio VšĮ „Lietuvos inovacijų centro“ (LIC) dalininko teisių pardavimo aukciono. Tai reiškia, kad du trečdaliai LIC dalininko teisių atitenka UAB „Eurointegracijos projektams“ (EIP). Pirkimo–pardavimo sutartį galutinai planuota pasirašyti gegužės 10 d.

„Sveikiname teismo nutartį, kuria konstatuota, kad vykęs LIC dalininko teisių pardavimo aukcionas vyko pagal visas taisykles. Džiaugiamės, kad šis etapas pagaliau baigtas – dabar pereisime prie LIC veiklos vertinimo. Įstaigą matome kaip savo partnerius, tad LIC tęs savo veiklą kaip atskiras subjektas, visi procesai ir toliau bus vykdomi įprastine tvarka. Taip pat sieksime išlaikyti LIC teisinį statusą, tad jis išliks viešąja ir pelno nesiekiančia įstaiga“, – komentavo Darius Gurskis, EIP vadovas.

EIP atstovų teigimu, LIC įsigijimas buvo strateginis žingsnis, naudingas dėl įstaigos darbuotojų turimų kompetencijų technologijų ir privataus verslo sektoriuose, tačiau LIC darbuotojai į pelno siekiančią veiklą tiesiogiai įtraukti nebus ir tiesioginės finansinės naudos iš šio įsigijimo įmonė turėti neplanuoja.

LIC atsidūrė aukcione, nepavykus integruoti šios įstaigos į VšĮ „Inovacijų agentūra“ ir pasitraukus dalininkams – Ekonomikos ir inovacijų bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoms. Aukcioną 2022 m. rugsėjo 12 d. laimėjo EIP, už dalininko teises pasiūlę 36,2 tūkst. eurų.

Visgi Lietuvos pramonininkų konfederacija, A. Vasiliauskas ir UAB „PMC Training“ pateikė pretenzijas Vilniaus apygardos teismui dėl, jų teigimu, ne pagal taisykles vykusio aukciono. Teismas nusprendė, kad pretenzijos buvo nepagrįstos, vėliau sprendimas buvo apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Finansiniai LIC veiklos rezultatai ir dokumentai mus tenkina ir investiciją į LIC laikome sėkminga. Gaila, kad šis procesas tiek užtruko, tačiau neabejojame, kad galutinis rezultatas bus žingsnis į priekį ir mums, ir LIC, kurie ir toliau dirbs Lietuvos labui“, – džiaugėsi D. Gurskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priimkit Stepukonį kad ir su apykoje

priimkit Stepukonį kad ir su apykoje portretas
jis turi patirties kaip su pinigais reikia elgtis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių