Pereiti į pagrindinį turinį

Tekstiliniai maišeliai – grįžtanti mada?

2023-09-04 09:19
DMN inf.

2023 metais Lietuvoje suduotas milžiniškas smūgis plastikiniams maišeliams. Juos apmokestino visi prekybos centrai. Jei statybinių medžiagų parduotuvėse už plastikinį sveriamų varžtų maišelį mokėdavome 10 centų ir dėl to nesukdavome sau galvos, tai maisto prekių centrų įžūlumas prašyti už maišelį 1 cento buvo sutiktas itin nepalankiai.

Žiniasklaida skelbia – plastikinių maišelių naudojimas sumažėjo dramatiškai. Jei jų mažiau naudojama, mažiau ir išmetama kur papuolė. Tai itin geros žinios gamtai. Dar prieš keletą metų Lietuvoje visur mėtėsi plastikiniai buteliai, o dabar jų reikia pasistengti paieškoti. Su plastiko maišeliais tokia situacija vargiai ar įmanoma, tačiau žinutė gamtai yra aiški: mes mažiname plastiko naudojimą.

Atsisakius kažko, visada reikalinga alternatyva. Vietoj tuščios taros buvo pasiūlyta ją priduoti ir atgauti pinigus. O vietoj plastikinių maišelių?.. Prekybos centruose jau kuris laikas galite pamatyti tekstilinius maišelius. Jie nekainuoja nė euro, pagaminti iš perdirbamų medžiagų, o taip pat yra ploni, bet ir pakankamai tvirti.

Čia nieko išrasti nereikėjo – tik sugrąžinti prieš keletą dešimtmečių buvusią madą. Į parduotuvę – su savo medžiaginiu maišeliu, kuris kuo puikiausiai telpa švarko ar striukės kišenėje.

Tiesa, mados dabar kur kas įvairesnės.

Šiuolaikiniai medvilniniai maišeliai yra labai patvarūs, nors ir plonyčiai ir lengvučiai. Jie gaminami iš medvilnės sumaišytos su perdirbtu plastiku. Aišku, yra ir 100 proc. medvilnės gaminių. Tiesa, yra ir džiuto maišelių bei kitų audinių, tačiau nuo to didėja jų kaina. Bet kai kalba eina apie ekologiją, kaina lieka trečioje vietoje. O kas tada antroje?

Partnerio nuotr.

Pasirodo, šiuolaikiniam pirkėjui yra svarbu ne tik ekologiškas maišelis, bet ir stilingas ar net individualizuotas – su užrašu pagal užsakymą. Tekstiliniai maišeliai savo forma ir struktūra yra gana vienodi, dėl to jų pasiuvimas kainuoja nedaug. Visas unikalumas – užrašai ir vaizdai, kurie gali būti uždedami ant maišelių. Populiariausi spaudos būdai:

• Šilkografija;

• Termo spauda;

• Siuvinėjimas;

• Skaitmeninė spauda.

Tai puiki verslo dovana, nes toks maišelis – puiki reklama. Juk jis bus nešiojamas viešumoje ir dar nemažai kartų. Tokiu dėmesiu ne kiekvieni marškinėliai su įmonės logotipu gali pasigirti. Pastarieji dažnai toliau miegamojo „neišeina“, o štai maišelis su logotipu viešumoje rodosi tikrai dažniau.

Partnerio nuotr.

Prisiminkite, kokiuose maišeliuose gaudavote verslo dovanas – plastikiniuose arba popieriniuose. Antrą kartą jų panaudoti nebuvo daug galimybių. Dabar populiaru verslo dovanas dovanoti tekstiliniuose maišeliuose, nes būtent jie yra naudojami pakankamai dažnai.

Reklamos specialistai sutinka – pats tekstilinis maišelis yra gana nuobodus, lyginant su rūbais ar kuprinėmis, tačiau tik nuo gero dizaino priklauso, kaip greitai jis patrauks aplinkinių dėmesį.

Beje, praeityje medžiaginiai maišeliai buvo labai raštuoti, juos siuvo iš medžiagų skiaučių. Taip jie buvo vos ne meno kūriniai. Jei jau mados šioje srityje grįžta, artimiausiu metu galime pamatyti tikrą tekstilinių maišelių atgimimą su visomis savo spalvomis ir išmone. Reikia tik šiek tiek fantazijos ir plastiką apsipirkdami visiškai pamiršime.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų