Pereiti į pagrindinį turinį

„Teleklinika“ iš produkcijos tikisi uždirbti Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje

2014-08-05 07:34
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Šalyje nuo gegužės įsigaliojus nuotolinės medicinos paslaugų teikimo tvarkai, su nauju pacientų konsultavimo internetu projektu startavusi bendrovė "Teleklinika" neplanuoja greitos investicijų grąžos iš šios veiklos Lietuvoje, tačiau tikisi užsidirbti iš užsakymų užsienyje, rašo "Verslo žinios".

"Teleklinikos" projekto kūrėjai pelno dairosi užsienyje iš kito savo sukurto produkto - nuotolinės medicinos (telemedicinos) platformų - pardavimo, kai gydytojai per tokią platformą gali konsultuotis tarpusavyje. Šį produktą Kaune registruota įmonė yra pardavusi ir įdiegusi Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų gydymo įstaigose. Dabar dėl platformų pardavimo vyksta kauniečių derybos su Turkijos gydymo įstaigomis, ji diegiama Kazachstane.

"36-ių programuotojų komanda prie šių projektų sukūrimo dirbo dvejus metus, gavome reikiamus sertifikatus, licencijas ir nuo gegužės startavo pacientų konsultavimo internetu tinklalapis "Teleklinika.lt", - sakė "Teleklinikos" direktoriaus Kristijonas Valius ir pridūrė, kad į platformos, veikiančios debesų kompiuterijos pagrindu, ir pacientų konsultavimo internetu tinklalapį iš viso investuota apie 1,5 mln. eurų (5,2 mln. litų).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų