Uostų valdybose – nepriklausomų kandidatų anšlagas

Klaipėdos jūrų uosto ir Lietuvos oro uostų valdybose pretenduoja dirbti dešimtys nepriklausomų kandidatų. Susisiekimo ministro teigimu, atrankos komisijos per dieną gali priimti tik nedidelį pretendentų skaičių.

"Šiai dienai, pavyzdžiui, konkurse dalyvauja 95 kandidatai į valstybinį Klaipėdos jūrų uostą, į oro uostus - 52. Per dieną atrankos komisija priima 18 žmonių, o sugaišta visą dieną", - Vyriausybės posėdyje kilus diskusijai dėl valdybos narių darbo apmokėjimo, sakė Rimantas Sinkevičius.

Ūkio ministras Evaldas Gustas pripažino, kad atrankos į valdybas sistema yra biurokratiška.

"Dėl atrankos tvarkos tikrai, mes pamatėme pakankamai nemažai trūkumų ir iš tikro, mes tai sakėme ir sakome: taisysime atrankos tvarkas. Nes iš tikro per daug biurokratinė tvarka ir galima paprasčiau ir greičiau tai daryti. Tai iš tikro padarysime artimiausiu metu", - sakė ūkio ministras.

Klaipėdos jūrų uostas ieško dviejų nepriklausomų valdybų narių, Lietuvos oro uostai - tiek pat.

"Lietuvos žinios" rašė, kad didžiųjų valstybės valdomų įmonių valdybas jau nuo rugsėjo pradžios turėjo papildyti nepriklausomi nariai, bet Ūkio ministerija nespėja įgyvendinti šio tikslo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galetu

galetu portretas
irsaraša išspausdinti.Veliau paveizetume kas buvo ir ka del nežinomu priežasčiu palaimino.Labai panašu i viešuosius pirkimus..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių