Pereiti į pagrindinį turinį

Už „GetJar“ Kinijos „Sungy Mobile“ atseikėjo nemenką sumelę

2014-02-13 15:57
I.Laursas – pasaulinė verslo žvaigždė iš Kauno daugiabučio
I.Laursas – pasaulinė verslo žvaigždė iš Kauno daugiabučio / Simono Švitros nuotr.

Kinijos bendrovė "Sungy Mobile" už Lietuvos verslininko Iljos Laurso valdomos mobiliųjų programų internetinės parduotuvės "GetJar" JAV padalinį sumokėjo 5,3 mln. JAV dolerių (13,4 mln. litų) - beveik 10 kartų mažiau nei neoficialiai pranešta trečiadienį.

Apie tai Kinijos bendrovė pranešė trečiadienį išplatintame pranešime.

Portalo gigaom.com šaltiniai teigė, kad "Sungy Mobile Limited" bendrovę "GetJar" įsigijo už 50 mln. JAV dolerių (126,65 mln. litų).

Kinijos bendrovė pranešė, kad iki 2016 metų pradžios gali išleist apie 1,4 tūkst. paprastųjų vardinių akcijų, kurios būtų skirtos "GetJar" savininkams, jei būtų pasiekti tam tikri veiklos rodikliai.

"Sungy Mobile" nurodo, kad sudarys galimybę įsigyti bendrovės akcijų "GetJar" vadovams ir pagrindiniams darbuotojams, kuriuos įdarbins Kinijos bendrovė.

I.Laursas trečiadienį BNS patvirtino, kad su Kinijos bendrove derasi tik dėl "GetJar" JAV padalinio, kuris sudaro apie pusę visos bendrovės verslo, pardavimo. Verslininko teigimu, bendrovės padalinys Jungtinėje Karalystėje " GetJar UK" toliau plėtos veiklą su nauju prekės ženklu.

2004 metais įkurta "GetJar" siūlo daugiau nei 350 tūkst. programėlių mobiliesiems įrenginiams. " GetJar" įsikūrusi JAVSilicio slėnyje, turi biurus kitame JAV mieste Sietle, Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje.

2012-ųjų balandį I.Laursas pasitraukė iš "GetJar" vadovo ir tapo įmonės valdybos pirmininku, atsakingu už verslo strategiją ir plėtrą. Praėjusių metų pabaigoje jis kartu su Mindaugu Glodu įsteigė rizikos kapitalo fondą "NexturyVentures", kuri orientuosis į lietuviškas įmones, bet vėliau planuojama plėstis į Lenkiją ir Ukrainą."Sungy Mobile Li

mited" kuria mobiliąsias programėles "Android" operacinei sistemai. Praėjusių metų lapkritį bendrovės akcijomis pradėta prekiauti "Nasdaq" akcijų biržoje, jos vertė viršija 680 mln. JAV dolerių (1,72 mlrd. litų).
Kinijos bendrovė nurodo turinti daugiau kaip 325 mln. vartotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų