Pereiti į pagrindinį turinį

Užsidaro šiemet į „Michelin“ gidą įtrauktas šefo L. Čepracko restoranas „Gastronomika“

2024-09-09 17:56

Užsidaro į „Michelin“ gidą birželio mėnesį įtrauktas Vilniaus restoranas „Gastronomika“.

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. / J. Kalinsko / BNS nuotr.

„Atėjo laikas pokyčiams. Yra pradžia – yra ir pabaiga. Ačiū visiems, kurie buvote su mumis visą šį laiką „Gastronomika“ tokia, kokia ji buvo, atsisveikina su savo svečiais ir užsidaro“, – teigiama restorano įraše feisbuke pirmadienį.

Registrų centro duomenimis, 2023 metais Gastronomika pardavimo pajamos siekė virš 1 mln. eurų, o nuostolis prieš mokesčius buvo 14,3 tūkst. eurų. Naujausiais „Sodros“ duomenimis, restorane dirbo 18 žmonių.

ELTA primena, kad šių metų birželį į „Michelin“ gidą įtraukti 26 Lietuvoje įsikūrę restoranai, o maitinimo įstaigoms „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus“ skirta po vieną „Michelin“ žvaigždę.

Dar 4 restoranai nusipelnė „Bib Gourmand“ vertinimo, skiriamo kokybiškoms ir geras kainas siūlančioms maitinimo įstaigoms. Šie restoranai: „14 horses“, „Gaspar‘s“, „Numan“ ir „Le Travi“.

„Michelin Green Star“ žvaigždutė, skirta išskirtinai į tvarumą susitelkusiems restoranams, suteikta „Red Brick“.

„Michelin“ gidas – prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje. Padangų bendrovė „Michelin“ šį gidą sukūrė siekdama paskatinti keliones automobiliais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų