V. Juraitis: „Perlas Energija“ tikisi veikti iki metų pabaigos

Nepriklausoma elektros tiekėja „Perlas Energija“ tikisi iki metų pabaigos parduoti turtą ir atsiskaityti su klientais bei kreditoriais, sako jos vadovas. Vilius Juraitis tikina, kad bendrovė dabar stabdo tik pagrindinę veiklą – elektros tiekimą, tačiau dėl to jai nereikia bankrutuoti.

„Tai nebus bankrotas, įmonė tęsia veiklą iki kitų metų pradžios, kol išparduos turtą, kompensuos visiems vartotojams galimus nuostolius, jeigu jie išeis pas kitus tiekėjus, pas kurį elektra bus brangesnė. Įmonė nebetęs veiklos ta prasme, kad ji netieks elektros nuo rugsėjo 1-osios. Pati įmonė nori turėti tokią praktiką, kad mes liekame, kol atsiskaitome su visais ir  išeiname tada, kai nepaliekame nei skolų, nei nepatenkintų vartotojų – tokia yra idėja“, – ketvirtadienį BNS sakė V. Juraitis.

„Netiekiant elektros įmonė ir toliau gali būti veikianti, tiesiog nevykdanti pagrindinės veiklos“, – pridūrė jis. 

Tai nebus bankrotas.

Ketvirtadienį apie veiklos stabdymą pranešusi bendrovė informavo, jog veiks, kol išparduos turtą, išmokės kompensacijas klientams, atsiskaitys su kreditoriais ir partneriais.

Ketvirtadienį bendrovė pranešė, kad elektrą klientams ji tieks iki rugpjūčio 31 dienos, o naują tiekėją jie turi pasirinkti iki rugpjūčio 28 dienos.

V. Juraitis patvirtino, kad kompensacijoms bus panaudotos pajamos, gautos už apsidraudimo priemones (angl. hedging), kuriomis bendrovė apdraudė elektros kainų svyravimą Suomijoje.

„Tikrai taip. Tai yra finansiniai instrumentai, kuriuos mes esame išsipirkę ir planuojame parduoti“, – BNS sakė jis. 

Kaip vieną iš veiklos stabdymo priežasčių bendrovė įvardijo tai, jog kreditoriai, iki šiol finansavę jos veiklą, tai daryti atsisako. „Perlo Energijos“ vadovo teigimu, tai įmonės, skolindavusios pinigus, tačiau jų pavadinimų V. Juraitis neatskleidė.

„Tai yra įmonės, kurios mums skolindavo pinigus. Nenorėčiau jų įvardinti, bet tai įmonės, iš kurių mes dažniausiai pasiskolindavome pinigus, kad galėtume tęsti veiklą“, – sakė V. Juraitis.

Anot jo, akcininkai negaus jokio turto ir uždarbio įmonei sustabdžius veiklą.

„Kadangi visuomenėje buvo labai daug kalbų apie pelnus ir visa kita – jeigu nutiks taip, kad pardavus turtą liks pinigų atsiskaičius su kreditoriais ir vartotojais, turtas bus skirtas paramai Ukrainai“, – sakė V. Juraitis.

„Perlas Energija“ apie fiksuotos kainos sutarčių nutraukimą maždaug 180 tūkst. klientų pranešė beveik prieš dvi savaites.

„Perlo Energijos“ akcininkai yra penki fiziniai asmenys: Kęstutis Gataveckas, Gytis ir Linas Kazlauskai, Mindaugas Marcinkevičius (vardas pavardė tik sutampa su buvusiu „Vilniaus prekybos“ akcininku) ir Tomas Muraška.

Dalis įmonės akcininkų šeiminiais ryšiais susiję su loterijų organizatorės „Olifėja“ akcininkais, be to, jie yra įkūrę įmones „Perlas Network“ ir „Perlas Finance“. Tačiau visos šios įmonės yra atskiri juridiniai vienetai ir nesudaro bendros grupės – juridinio asmens.

Registrų centro duomenimis, 2020 metų birželį įsteigta „Perlas Energija“ tų pačių metų pabaigoje turėjo 2 mln. eurų vertės turto. 2021 metų ataskaitos įmonė Registrų centrui iki šiol nėra pateikusi. Jos įstatinis kapitalas, suformuotas iš steigėjų piniginių įnašų, yra 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,Perlas,,

,,Perlas,, portretas
Terminalus ir loterijas pamirsti. Kitaip mes nieko negalim,kol valdo mafija.

Neber pasitikejimo

Neber pasitikejimo portretas
Su loterijom reiktunirgi pabaigti,uzdarytinta saras kontora.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių