V. Matijošaitis pareigas „Vičiūnų“ grupėje perleis, akcijas pasiliks

  • Teksto dydis:

Kauno meru išrinktas verslininkas Visvaldas Matijošaitis ketina atsisakyti pareigų „Vičiūnų“ grupėje, tačiau ir toliau valdys akcijas.

„Iš verslo pareigų atsistatydinsiu, kaip numato teisės aktai. Akcijų nereikia atsisakyti“, - BNS sakė V.Matijošaitis.

Jis teigė, kad pareigas „Vičiūnuose“ paliks vėliau, kai bus apsikeista „kėdėmis“, ir kol kas neskelbia, kas užims vadovaujančias pareigas grupėje.

„Apie tai paskelbsime vėliau, kompetetingų žmonių turime. „Vičiūnų“ įmonių vadovai įpratę dirbti komandoje, yra nusistovėjęs modelis. Aš nesu jų auklė, jie puikiai tvarkosi patys“, - BNS sakė V.Matijošaitis.

Verslininkas nėra tiesioginis „Vičiūnų“ grupės akcininkas - kontrolinį 85,73 proc. jos akcijų paketą valdo Olandijoje registruota įmonė „Viciunai Group“, o likusios akcijos priklauso grupės vidaus kontrolės direktorei Birutei Andriuškaitei.

„Vičiūnų“ grupės ataskaitoje atskleidžiama, jog galutiniai kontroliuojantys jos akcininkai yra V.Matijošaitis ir jo verslo partneris Liudas Skierus - jie yra sudarę sutartį akcininkų susirinkimuose balsuoti bendrai.

V.Matijošaitis BNS patvirtino, kad jis yra vienas pagrindinių grupės akcininkų. Tačiau, pasak jo, atskirose įmonėse jis turi nevienodą akcijų kiekį - tiek tiesiogiai, tiek per kitas bendroves.

„Vičiūnų“ grupė, kurioje 2013 metų pabaigoje dirbo daugiau kaip 4,6 tūkst. žmonių, yra viena didžiausių darbdavių Lietuvoje. 2013 metais jos pardavimai siekė 399,884 mln. eurų ir buvo 19,6 proc. didesni negu 2012-aisiais, grynasis pelnas - 12,346 mln. eurų (2012 metais patyrė 236,9 tūkst. eurų grynųjų nuostolių).

Grupė kėlė tikslą 2014 metais pasiekti 417,92 mln. eurų pardavimus, uždirbti apie 14,5 mln. eurų ikimokestinio pelno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Projektuotojų grupė

Projektuotojų grupė portretas
Naujam merui linkime didžiausios sakmės! Atnaujinkime Kauną!

Kaunieciai

Kaunieciai portretas
Linkime naujams merui sekmes ir daugiau bendrauti su miestieciais. Ar sustabdys Kauno meras su tayba ir administracijos kysinikais miesto ekonominio nuosmukio banga pradeta koservatoriu, netikime, nes vienas lauke ne karys, o jo kariuomene pinigu maisas greitai baigsis, jeigu netikite patikrinkite pinigines pradzioje baliaus nes kita ryta atsipagiriojus rasite tik centukus...naujas miesto meras rystingas ir patyres verslininkas, bet reikia kelti ir is laisves griuvesiu maisto pramone kitas pramones sakas, kad butu galima aprupinti privalomu darbu jaunima baigus universitetus, steigti karines katedras nes jau esame ant karo slenkscio su rusina

Mare

Mare portretas
Super! Sveikinimai naujajam merui ir tikiuosi, kad Kaune ivyks daug puikiu ir geru dalyku! Sekmes merui!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių