Pereiti į pagrindinį turinį

V. Numavičius: ieškiniai – spaudimas susimokėti „ramybės mokestį“

2015-08-21 07:01
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Vienas iš "Vilniaus prekybos" grupės dešimtuko narių Vladas Numavičius teigia kelis kartus mėginęs išpirkti jo kontroliuojamų įmonių akcijas iš Mindaugo Marcinkevičiaus, kuris, pareiškęs įtariantis grupę mokesčių slėpimu, įplieskė grupės akcininkų konfliktą.

"Paskutiniajame pateikto pasiūlymo aptarimo etape iš jo sūnaus Deno Marcinkevičiaus gavau paskaičiavimus dėl galimos kainos. Ilgas dokumentas baigėsi tokia citata: "tai mano nuomonė yra paremta statistiniais įrodymais iš praktikos bei fundamentaliųjų taisyklių, kaip kad ramybės mokestis už įmonės kontrolės įgijimą ar galimybę mažiesiems būti tiesiog labai aktyviais ir taip dalyvauti įmonių valdyme". Kadangi mane konsultavę profesionalai tokių "fundamentaliųjų taisyklių" tikrai nežino, mes padarėme išvadą, kad labai aukštą kainą Denas Marcinkevičius grindė mokesčiu už ramybę. Daugiau derybų su juo nebevedėme", - portalui delfi.lt teigė V.Numavičius.

M.Marcinkevičiaus ieškinius V.Numavičius teigia vertinantis kaip dar vieną spaudimo būdą susimokėti tą patį "ramybės mokestį".

Tarp brolių Nerijaus, Juliaus ir Vlado bei tėčio Vladislavo vykusius sandorius vadinantis apsimestiniais, M. Marcinkevičius teigia, kad už savo dalį akcijų VP grupėje, V.Numavičius gavo bendrovės "Eva Grupės" kontrolinį akcijų paketą, tačiau V.Numavičius portalui atsisakė paaiškinti, kaip dalis jo akcijų atsidūrė brolio Nerijaus rankose: "Šie sandoriai susiję su šeimyninėmis aplinkybėmis, kurių komentuoti nenorėčiau. Tačiau galiu užtikrinti, kad visi sandoriai vyko laikantis visų Lietuvos įstatymų ir nepažeidė kitų akcininkų teisių".

Šiuo metu V. Numavičius daugiausiai dirba bendrovėje "Eva grupė", kuri užsiima investicine veikla. Bendrovei priklauso priklauso konditerijos fabrikai Lietuvoje ir Lenkijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų