Valstybinių miškų urėdija aukcione parduos turto už milijoną eurų

  • Teksto dydis:

Valstybinių miškų urėdija (VMU) netrukus pasiūlys 187 turto vienetus, kuriuos bus galima įsigyti aukcionuose. Parduodamą turtą įmonė vertina apie 1 mln. eurų.

„Vieni svarbiausių mūsų įmonės uždavinių – efektyvus turto panaudojimas ir skaidrumas. Todėl, įvertinus turtą, kuris įmonei jau nebereikalingas, siekiame parduoti jį centralizuotai ir už aukščiausią rinkos kainą. Bendradarbiaujant su valstybės įmone Registrų centras, turtą parduosime per viešą platformą, o tai leis užtikrinti skaidrumą, pardavimų efektyvumą ir sutaupys žmogiškųjų resursų“, – sakė VĮ Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Valstybinių miškų urėdija planuoja parduoti įmonei nebereikalingą turtą – lengvąją ir sunkiąją techniką: automobilius, medvežes, medkirtes, priekabas. Didžioji dalis parduodamo turto bus lengvieji automobiliai, sakoma VMU pranešime.

VMU nuolat vertina turimą turtą ir pasilieka tik tą, kuris reikalingas veiklai bei gali būti efektyviai valdomas ir reikalingas ateityje. Atlikusi analizę 2019 metais Valstybinių miškų urėdija pradėjo naujinti lengvųjų automobilių parką.

Šiemet VMU pasirašė 94 mažųjų visureigių „Dacia Duster“ ir 26 vidutinių visureigių „Toyota RAV4“ pirkimo sutartis. Kaip nurodoma VMU pranešime, automobiliai įmonę pasieks šių metų balandžio-birželio mėnesiais.

Valstybinių miškų urėdija pastaraisiais metais investavo ir į medienos ruošos technikos atnaujinimą – regioninius įmonės padalinius dar praėjusių metų gale pasiekė 7 medkirtės bei 16 medvežių, o šiais metais technikos parką papildys dar 3 medkirtės ir 6 medvežės, į kurias investicijos siekė 8,4 mln. eurų.

Sena ir nusidėvėjusi technika reikalauja daug lėšų jos techniniam aptarnavimui ir remontui, o nauja technika, kaip pažymi VMU, medienos ruošą daro efektyvesnę, pagerina operatorių darbo sąlygas, užtikrina medienos sortimentų kokybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medziotojas

Medziotojas portretas
Tik visiskas neismanelis gali girtis sakydamas kad efektyvinam veikla ir misku uredijai pirkti rav4? Ir tik saves negerbentis perka dacia. Taip kad vadovas ismoko efektyviu deklaratyviu zodeliu bet kaip vadybininkas nezino ka jie reiskia

Anonimas

Anonimas portretas
STT tegu pakuruoja pardavimo aukcionus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių