Valstybinių miškų urėdijos valdybos pirmininku išrinktas M. Šukevičius

  • Teksto dydis:

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) valdybos pirmininku išrinktas valdybos narys Mantas Šukevičius, kuris pakeis iš pareigų atsistatydinusią Iną Bikuvienę.

„Sieksiu, kad valdyba stiprėtų kaip forumas, kur priimami svarbiausi įmonės sprendimai, diskutuojama ir užduodamas tonas svarbiausioms veiklos kryptims, būtiniems pokyčiams, vykdoma įmonės veiklos kontrolė bei atsakingai derinami įmonei pavesti ekonominės grąžos bei viešojo intereso gynimo klausimai. Esu įsitikinęs, kad mūsų bendras darbas su įmonės vadovybe bei steigėju ir toliau vyks konstruktyviai bei sklandžiai“, – sako M. Šukevičius.

Pasak valdybos pirmininkės pareigas paliekančios I. Bikuvienės, vykdant buvusių miškų urėdijų reorganizavimą į vieną įmonę, ypač jautrus ir vienas iš prioritetinių klausimų buvo socialiai atsakingas atstovavimas valstybinių miškų darbuotojų interesams.

Valstybinių miškų urėdijos valdybos pirmininko pareigas pradedantis eiti M. Šukevičius vadovauja investicijų valdymo bendrovei „Victory Funds“, yra „Detonas“ valdybos pirmininkas ir „Investicijų ir verslo garantijos“ stebėtojų tarybos narys, sukaupęs finansų bei rizikų valdymo, įmonių restruktūrizavimo patirties Lietuvos ir tarptautiniuose bankuose bei finansų institucijose.

VMU valdyba sudaroma 4 metams iš 7 narių: 1 valstybės tarnautojo, 2 darbuotojų atstovų ir 4 nepriklausomų asmenų, atrinktų įstatymų ir Vyriausybės nustatyta tvarka. Šiuo metu veikianti valdyba savo kadenciją pradėjo 2017 metų pabaigoje.

Valstybinių miškų urėdija įkurta 2018 metais, įgyvendinus valstybinių miškų ūkio pertvarką ir sujungus 42 urėdijas bei Valstybinį miškotvarkos institutą. Įmonė atsakinga už valstybinių miškų apsaugą, priežiūrą ir plėtrą užtikrinant efektyvų ir tvarų valstybės turto – miško – valdymą.

Valstybinių miškų urėdija jungia 26 regioninius padalinius, kuriuose iš viso dirba daugiau nei 3 tūkst. darbuotojų ir yra viena didžiausių valstybės įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių