Pereiti į pagrindinį turinį

Vasarą planuojamas elektrinių remontas

2014-04-07 13:45
T. Urbelionio / Fotobanko nuotr.

Šią vasarą Lietuvoje ketinama suremontuoti 9 iš 14 elektrinių Lietuvoje, pranešė "Litgrid".

Pasak bendrovės, remontas apsirūpinimui elektra įtakos nedarys, nes dauguma darbų vyks šiluminėse elektrinėse, nes jos vasaros neveikia.

"Elektros poreikio prognozė ir generacijos bei tinklo galimybių analizė rodo, kad pusė šalies elektros poreikio bus užtikrinama importuojama elektra, o kita pusė - vietine gamyba. Planuojami tarptautinių jungčių pralaidumai sudarys sąlygas 50 proc. elektros importuoti iš Suomijos ir Estijos, 50 proc. - iš trečiųjų šalių", - pranešime teigė "Litgrid" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Daivis Virbickas.

Anot pranešimo, didžiausias ateinančios vasaros elektros poreikis, remiantis statistika, planuojamas liepos 21-27 dienomis.

Nuo balandžio 14 dienos planiniam remontui bus atjungtas vienas Karaliaučiaus šiluminės elektrinės 450 megavatų gamybos blokas. Iki balandžio 25 dienos ši elektrinė gamins tik tiek elektros energijos, kiek reikia Karaliaučiui, taip pat dėl dviejų elektros linijų Estijoje ir Latvijoje remonto tuo laikotarpiu sumažės importo galimybės į Latviją ir Lietuvą.

Vasaros sezonas elektros tiekime yra nuo birželio 2 dienos iki rugsėjo 22 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų