Pereiti į pagrindinį turinį

Vėlinių tendencijos: įmantrios žvakės nustelbia augančius Helovino pardavimus

2013-10-31 11:51
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Artėjant Vėlinėms prekybos centruose iki kelių kartų išauga Vėlinėms skirtų prekių paklausa.  Daugiausiai parduotuvių Lietuvoje turinčio prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis sako, kad lietuviams Vėlinės yra susikaupimo ir rimties diena, todėl joms skiriama kur kas daugiau dėmesio nei Helovinui. Vis tik, moliūgų pardavimai šiuo laikotarpiu taip pat ženkliai padidėja.

„Visų šventųjų ir Vėlinių dienos lietuviams nuo seno asocijuojasi su rimtimi ir pagarba artimiesiems, todėl daugiausia dėmesio šiomis dienomis pirkėjai skiria artimųjų kapų lankymui. Kaip ir kasmet, artėjant Vėlinėms ženkliai išauga žvakių, dirbtinių ir gyvų gėlių, taip pat joms skirtų vazų pardavimai. Tuo tarpu vėliau prigijusi Helovino tradicija kiek populiaresnė tarp jaunų pirkėjų“, - sako „Iki“ viešųjų ryšių departamento vadovas A. Petraitis. 

Rinkdamiesi žvakes pirkėjai pirmenybę teikia lietuvių gamintojų produkcijai. Nors tarp Vėlinėms skirtų žvakių populiariausios tradicinės, auga ir įmantresnių žvakių pardavimai. Populiarėja žvakės sendinto ar skaldyto stiklo, įdomesnės formos indeliuose. Anot A. Petraičio, daug dėmesio sulaukia šį rudenį „Iki“ parduotuvėse pasirodžiusios rankų darbo Vėlinių kompozicijos iš dirbtinių gėlių ir žvakių, taip pat klasikinės ilgos žvakės specialiuose dėkliukuose, kuriomis galima papuošti kapus.

Remiantis prekybos tinklo duomenimis, šiuo laikotarpiu kelis kart išauga ir moliūgų pardavimai. 2012 m. spalį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2011 m., moliūgų pardavimai išaugo du kartus. „Panašaus augimo tikimės ir šiemet, kadangi pirkėjai atranda vis daugiau būdų, kaip paruošti per vasarą užaugintus moliūgus ir šie vis dažniau atsiduria ant lietuvių stalo. Iš jų gaminami blynai ir troškiniai, o moliūgų gabaliukai neretai konservuojami ar net džiovinami žiemai“, - sako A. Petraitis.

Vis tik, iš anksto ruoštis Vėlinėms pirkėjai šiemet neskuba. Manoma, kad prekyba Vėlinių žvakėmis bei gėlėmis aktyviausia bus ilgąjį savaitgalį. Pernai toks pasiruošimas prasidėjo keliomis dienomis anksčiau, kadangi Visų šventųjų diena pasitaikė savaitės viduryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų