Tarnyba pranešė, kad Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus pirmuosius 25 mėginius, nė viename nenustatyta bakterijų Salmonella. „Užkalnio“ koldūnuose su kalakutiena ir bruknėmis (pagaminimo data gegužės 12 diena) rastas didesnis žarninės lazdelės (E. coli) kiekis, rodantis nepakankamą gamybos proceso higieną, tačiau, anot tarnybos, neįtakojantis maisto saugos parametrų konkrečiame produkte.
„Svarbu pabrėžti, kad įmonės veikla sustabdyta ir šių produktų mėginiai atrinkti iš įmonės sandėlių. Šiuo metu įmonėje vykdoma patalpų ir įrengimų plovimas, dezinfekcija ir kiti pagal trūkumų šalinimo planą numatyti darbai“, - pranešime sakė tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.
Veterinarijos tarnyba pirmadienį patvirtino, kad pagal iš STT gautus „Judex“ produkcijos tyrimų rezultatus, žarninių lazdelių buvo „Užkalnio“ koldūnuose su mėsa ir rozmarinu bei cepelinuose „Mamos“. Salmonelių buvo rasta koldūnuose „Liux“.
Tyrimą dėl prekybos poveikiu atliekanti teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad Jono Miliaus vadovaujama Maisto ir veterinarijos tarnyba galėjo nuslėpti bakterijų užkratus šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose ir nesiėmė reikiamų veiksmų. Šiame tyrime įtarimai be J.Miliaus pateikti dar penkiems asmenims. Su bendrove „Judex“ siejamas Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.
Praėjusią savaitę Generalinė prokuratūra ir Specialių tyrimų tarnyba pranešė, kad patikrinus „Judex“ produkciją nepriklausomoje laboratorijoje nustatytas kelių bakterijų užkratas bendrovės šaldytuose gaminiuose. Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Judex“ veiklą ir atlieka savo tyrimą.
Anksčiau Rusijos maisto saugos pareigūnai Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pranešė apie Kauno bendrovės „Judex“ gaminiuose rastas listerijos bakterijas.
Naujausi komentarai