Pereiti į pagrindinį turinį

VMI ekspertai išanalizavo „Vilniaus prekybos“ veiklą

2015-09-07 13:11
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) šią savaitę ketina pateikti Finansų ministerijai preliminarias akcininkų nesutarimų krečiamos vienos didžiausių verslo grupių Lietuvoje "Vilniaus prekyba" veiklos analizės išvadas.

Ministerijai taip pat ketinama pateikti ir mokesčių inspekcijos specialistų įžvelgtas rizikas, susijusias su galimu agresyviu mokesčių planavimu, taip pat pasiūlymus, kaip būtų galima jų išvengti, BNS patvirtino VMI atstovas spaudai Darius Buta.

"Šią savaitę tarpinis atliekamos analizės variantas turėtų pasiekti Finansų ministeriją. Tai nereiškia, kad mūsų specialistai nustatė kažkokius konkrečius pažeidimus, tačiau yra įžvelgtos tam tikros rizikos, apie kurias ir galimus jų minimalizavimo būdus bus informuota ministerija", - teigė D.Buta.

Jo teigimu, rugsėjo mėnesį numatyti du susitikimai su Latvijos ir Estijos mokesčių inspekcijų atstovais, su kuriais bus kalbama dėl bendrų "Vilniaus prekybos" įmonių veiklos tyrimų ir informacijos mainų.

Pasak D.Butos, šiuos metu taip pat atliekami ir dviejų konkrečių "Vilniaus prekybos" įmonių veiklos mokestiniai tyrimai, tačiau nei jų pavadinimai, nei detalesnė informacija apie tyrimo eigą kol kas neatskleidžiama.

VMI rugpjūčio pradžioje subūrė ekspertų komandą, kuri analizuoja įvairius su "Vilniaus prekybos" įmonių grupės veikla susijusius duomenis. Ekspertų grupei vadovauja VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Vasaros pradžioje "Vilniaus prekybos" smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš "Akropolius" valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje - pradėjo kurtis dešimtys holdingų, kurie buvo skirti tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų.

"Vilniaus prekyba" kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų