Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė: „Infostruktūra“ pereina Susisiekimo ministerijai

2015-04-23 08:46
BNS inf.
K. Vanago/BFL nuotr.

Valstybinio duomenų perdavimo tinklo paslaugų įmonė „Infostruktūra“ iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pereina Susisiekimo ministerijai. Taip ketvirtadienį nusprendė Vyriausybė.

Susisiekimo ministerija tvirtina, kad „Infostruktūros“ veikla yra labiau susijusi su jos, o ne su VRM funkcijomis, nes ji formuoja valstybės elektroninių ryšių politiką ir koordinuoja valstybės gynybai bei saugumui naudojamų ryšių sistemą.

„Mes manome, kad Susisiekimo ministerija labiau artima elektroninių ryšių veiklai su savo valdomomis įmonėmis. Ir tai leistų tinklus optimizuoti, konsoliduoti investicijas, nesidubliuoti“, - Vyriausybės posėdyje sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

Sprendimą daugiausiai lėlė, kaip įtariama, neskaidrūs viešieji pirkimai, dėl kurių metų pradžioje posto neteko ankstesnis įmonės vadovas. Susisiekimo ministras teigė, kad „Infostruktūra“ toliau organizuoja viešuosius pirkimus.

„Procesas tampa tarsi palaidas“, - tvirtino R.Sinkevičius.

Šiemet sausį abi ministerijos sutarė dėl „Infostruktūros“ pavaldumo keitimo. Jos direktorius Ričardas Bražėnas sausį atleistas, paaiškėjus, kad jis ikiteisminiame tyrime įtariamasis poveikiu kai kuriems VRM viešiesiems pirkimams.

„Infostruktūra“ teikia paslaugas Prezidentūrai, Seimui, ministerijoms, Valstybės saugumo departamentui, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir kitoms institucijoms. 98 proc. jos klientų yra valstybės įmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų