Vyriausybė pritarė „Regitros“ pertvarkai į akcinę bendrovę

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį galutinai pritarė valstybės įmonės „Regitra“ pertvarkymui į akcinę bendrovę. Tokį statusą ji įgis nuo liepos.

Ministrų kabinetas posėdyje pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui, pagal kurį valstybė taps vienintele jos akcininke, o baigus „Regitros“ pertvarką nebeliks VRM pavaldžių valstybinių įmonių.

„Baigus valstybės įmonės „Regitra“ pertvarką bus įgyvendintos EBPO (Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos – BNS) rekomendacijos peržiūrėti valstybės valdomų įmonių teisines formas“, – teigė VRM.

Vyriausybės sprendimu į „Regitros“ įstatinis kapitalas sieks 17,04 mln. eurų, bendrovei perduodant jos patikėjimo teise valdomą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį valstybės turtą, išskyrus žemę.

Pasak VRM, viso „Regitrai“ patikėto valstybės turto rinkos vertė yra 21,03 mln. eurų.

„Regitros“ pertvarką Vyriausybė pradėjo pernai rugpjūtį. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tuomet sakė, kad pertvarkyta bendrovė dirbs efektyviau ir skaidriau, pagerės jos paslaugų kokybė.

Be to, tikimasi, jog pakeitusi teisinę formą įmonė turės geresnes sąlygas sparčiau vystyti komercines ir skaitmenines paslaugas, lanksčiau ir operatyviau priimti ir įgyvendinti sprendimus, tuo pačiu užtikrinant valstybės keliamą lūkestį finansinei grąžai dividendais į valstybės biudžetą.

„Regitros“ grynasis pelnas pernai siekė 4,29 mln. eurų ir buvo 15 proc. didesnis nei 2022 metais (3,73 mln. eurų), jos  pajamos augo (9,8 proc. iki 30,02 mln. eurų (27,35 mln. eurų), įmonė į biudžetą sumokėjo 3,43 mln. eurų pelno įmokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Lietuvos prezidentas ir seimo nariai su regitra apvaginėja gyventojus ir veikia monopolininkų interesams ( telefono ryšio , interneto , regitros , kelių policijos ) , jei neturi civilinės atsakomybės draudimo , ir regitrai nenurodęs telefono , emeilo , tai regitra neprivalo atlikti savo pareigų ir pagal įstatymus informuoti asmenį kad automobilis išimtas iš eismo ( nes pvz draudėjas apgavo klientą ir pardavė kasko be draudimo ) , o kita vagių gauja kelių policija ( kurios viršininkas apsimeta debilu ) panašiai elgiasi tik naudoja neaišku iš kur gautus emailus į kuriuos buvo draudžiama siusti dokumentus bet valstybės tarnautojų mafija ignoruoja raštus ir apvaginėja asmenis . Na ir dar vmi , kuri taip pat apvaginėja Lietuvos gyventojus ir nesiunčia dokumentų , ignoruoja reikalvimus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių