Pereiti į pagrindinį turinį

1000 km lenktynėms – tūkstantmečio etiketė

2008-12-10 09:00
1000 km lenktynėms – tūkstantmečio etiketė
1000 km lenktynėms – tūkstantmečio etiketė / Redakcijos archyvo nuotr. Antplūdis: pavydėtino populiarumo kasmet sulaukiančiose lietuviškose ištvermės lenktynėse dalyvių skaičius kitais metais bus ribojamas.

2009 m. liepos 15–18 d. Palangoje vyksiančios dešimtosios "Omnitel 1000 km lenktynės" įtrauktos į Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginių sąrašą.

Neseniai "Promo sportas" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo direkcija prie Lietuvos Prezidento kanceliarijos, pagal kurią vienintelės šalyje automobilių sporto varžybos – "Omnitel 1000 km lenktynės" – įtrauktos į Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginių sąrašą, joms suteikta ši garbė.

2009 m. "Omnitel 1000 km lenktynių" rengėjai tikisi tokio pat kaip ir šiemet sportininkų aktyvumo, kai dėl norinčiųjų dalyvauti varžybose antplūdžio, organizatoriai buvo priversti pratęsti ne tik paraiškų priėmimo terminus, bet ir vietoj vienų žadėtų lenktynių surengti net dvejas.

Todėl paraiškas dalyvauti 2009 m. rengiamose "Omnitel 1000 km lenktynėse" įmonė "Promo sportas" pradės priimti jau nuo sausio 15 d., o dalyvių bus iki 100.

2008 m. laimėjus gamyklinei "Snoras Spyker Squadron" komandai, į organizatorius jau kreipėsi ir norą lenktyniauti pareiškė Didžiosios Britanijos išskirtinių automobilių "Mosler" gamintojai, lenktynėmis domisi Italijos, Vokietijos komandos. Pasisvečiuoti Palangoje ir pasisemti patirties atvyks lenktynių organizatoriai iš Rusijos bei Portugalijos. "Omnitel 1000 km lenktynes" žada aplankyti ir FIA WTCC čempionato rengėjai.

Šiemet, kaip ir kitais metais, jei varžybų organizatoriai sulauks daug norinčiųjų dalyvauti, bus rengiamos kvalifikacinės varžybos, po kurių 47 sportininkai iškart pateks į pagrindines "Omnitel 1000 km lenktynes", kiti, neįveikę atrankos varžybų barjero, dalyvaus 100 ratų lenktynėse. Jos, kaip ir šiemet, vyks pagrindinių lenktynių išvakarėse.

Pagal varžybų reglamentą paskutiniai trys kelialapiai į "Omnitel 1000 km lenktynes" kaip paskatinamieji prizai atiteks trims pirmiesiems 100 ratų lenktynių prizininkams. Tai neabejotinai dar labiau didins lenktynių įtampą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų