Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusija teigia susitarusi su „General Motors“ dėl automobilių surinkimo įmonės

2014-09-24 11:47
„Belta“-BNS inf.
AFP nuotr.

Baltarusijai pavyko susitarti su JAV automobilių pramonės gigantu „General Motors“ dėl automobilių surinkimo įmonės Baltarusijoje, kuri per metus gamintų 20-25 tūkst. lengvųjų automobilių, pranešė Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovičius.

„Susitarta dėl šio projekto įgyvendinimo etapų. (...). Nuo 2017-ųjų gamyba būtų lokalizuota ne mažiau 30 proc., o nuo 2018 metų vidurio – 50 proc. ir daugiau“, – sakė Baltarusijos vyriausybės vadovas.

Jo žodžiais, Baltarusijoje būtų surenkami kitokie nei Rusijoje ar Rytų Europoje „General Motors“ priklausančių markių automobilių modeliai, kurių nebūtų gaminama daug.
Kada šis projektas gali būti pradėtas įgyvendinti, ir kurios markės automobiliai būtų gaminami, M.Miasnikovičius nepasakė.

Praėjusių metų viduryje „General Motors“ pasirašė preliminarų susitarimą su Baltarusijos ir Didžiosios Britanijos bendra įmone „Unison“ dėl „Opel“ markės automobilių surinkimo Baltarusijoje. Projektas žlugo.

Automobilių surinkimo gamyklą netoli Minsko anksčiau turėjo JAV koncernas „Ford“, kurią uždarė dėl nesutarimų su Baltarusijos valdžia.

Šiuo metu Baltarusijoje veikia tik viena bendra su užsienio kapitalu lengvųjų automobilių gamyklą – gaminami kiniški „Geely“ automobiliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų