Įspėja: raštelis už valytuvo neišteisina

  • Teksto dydis:

Prasidėjus šventiniams apsipirkimams ir renginiams, žmonės dažniau nei įprastai automobilius palieka stovėjimo aikštelėse, sausakimšuose kiemuose ar siaurose gatvelėse. Draudikai įspėja, kad prieš šventes šiose vietose padaugėja smulkių avarijų.

Tokios smulkios avarijos nepadaro didelės finansinės žalos, tačiau gali pridaryti bėdos avarijos kaltininkui, jei jis iš įvykio vietos išvyks nesulaukęs nukentėjusios transporto priemonės vairuotojo ar policijos pareigūnų.

Draudikai vieningai tvirtina, kad šventiniu laikotarpiu kasmet padaugėja smulkių eismo įvykių automobilių stovėjimo aikštelėse prie prekybos centrų, šalia pagrindinių aikščių arba kitose masinio susibūrimo vietose. Draudikai dažniau fiksuoja nedidelius įlenkimus, šonų apibraižymus, žibintų dūžius, veidrodėlių nulenkimus ar bamperių suskaldymus.

Praktika rodo, kad žmonės neretai pasišalina iš įvykio vietos arba patys vertina nuostolių dydį ir sprendžia, ar pranešti apie įvykį policijai, ar ne. Skubėdami vairuotojai dėl smulkaus įvykio dažnai net nesulaukia apgadinto automobilio savininko, o už apgadinto automobilio valytuvo palieka raštelį su savo kontaktiniais duomenimis ir išvažiuoja. Toks elgesys yra neteisėtas ir gali užtraukti administracinę atsakomybę – baudą, teisės vairuoti atėmimą.

Jeigu raštelį radęs vairuotojas paskambins ne jame nurodytu numeriu, o kreipsis į policiją, tuomet, raštelį palikęs eismo įvykio kaltininkas, bus laikomas pasišalinusiu iš įvykio vietos. Tokiu atveju, pasišalinusio vairuotojo draudikas, išmokėjęs nukentėjusiam asmeniui draudimo išmoką, turi teisę pasišalinusiam vairuotojui pareikšti reikalavimą dėl išmokėtos draudimo išmokos sugrąžinimo.

Draudikai fiksuoja ir atvejus, kai vairuotojai po smulkaus eismo įvykio pasišalina iš įvykio vietos. Tikėtina, kad kartais žmonės dėl menko įvykio nusprendžia nekeisti savo planų. Tačiau net jei eismo įvykis smulkus, visgi nereikėtų išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės ar kitos vietos. Jei transporto priemonė yra truputį įlenkta, situaciją būtina išspręsti su nukentėjusiu automobilio vairuotoju, o jei taikiai išsiaiškinti nepavyksta – pranešti policijai.

Jeigu apgadintos tik transporto priemonės, pasak draudikės, įvykio dalyviai turėtų užpildyti eismo įvykių deklaraciją.

Jos teigimu, stovėjimo aikštelėje, padarius smulkų eismo įvykį, nereikėtų patiems vertinti padarytos žalos dydžio, nes "vertinimas iš akies" gali būti labai klaidingas. Automobiliuose sparčiai daugėja elektronikos, todėl patiems įvertinti tik paviršiuje matomus avarijos padarinius yra rizikinga. Dažnai pasitaiko atvejų, kai automobilis tik nestipriai atsitrenkia į kitą transporto priemonę, o po meistrų apžiūros paaiškėja, kad tenka keisti vieną ar kitą sistemą.


Šiame straipsnyje: draudikairašteliseismo įvykis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kokiam

kokiam portretas
reik but zioplam ,kad aiksteleje kliudyti kita transporto masina,o placiai dureliu darinetojams baudeles ne pro sal .

Putė Nagleika

Putė Nagleika portretas
Tai qrvai gaidžiui aplamai ant galvos apšikčiau, ir tą auto supisčiau. Acujelino liaudis, šunims subines bučiuoja, mašinytes su pudra valo, ir gyvenimo nemato degradai feisbukiniai.

o jei

o jei portretas
skubama pvz į darbą, į traukinį ar oro uostą ir laukt nėra galimybės? Ypač jei savininkas ignoruoja kvietimą pasirodyt aikštelėj nes: vaikšto po prekybcentį, sėdi kino salėj, kemša pica, paliko savo auto ir nuėjo nežinomais keliais ir t t. Tada tas raštelis yra visai tinkama priemonė informuot apie ivyki. Nors aišku tokiu atveju geriau kviest policiją, kad nebūtų pripaišyta daugiau sužalojimų nei iš tiesų padaryta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių