J. Narkevičius: nė viena savivaldybė iki naujųjų nesiekė išsaugoti žaliųjų rodyklių

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad nė viena šalies savivaldybė iki naujų metų nepareiškė, kad reikia atsisakyti 2014 metais priimto sprendimo nuimti prie šviesoforų buvusias lenteles su žaliomis rodyklėmis.

„Rugsėjo mėnesį pradėjome analizuoti, ką savivaldybėms reikėtų padaryti, kad po naujų metų situacija būtų pagerėjusi. (...) Be to, kiekviena savivaldybė jau veikė pagal išankstinį prieš penkerius metus nustatytą planą, (...), bet faktas, kad nė viena savivaldybė iki naujų metų nepareiškė, kad reikia iš principo atsisakyti šio 2014 metais priimto Vyriausybės nutarimo arba iš principo situacija nepateisinama. Bet po naujų metų iškilo problema Vilniaus mieste“, – susitikime su socialdemokratais Seime sakė J. Narkevičius.

Vilnius, kuris reiškė daugiausiai pretenzijų dėl lentelių nuėmimo, pasak ministro, gali lenteles į problemines senąsias sankryžas grąžinti ir be jokių papildomų vertinimų.

„Mes panaikinome būtinumą nuimti tas lenteles, (...) sudarėme galimybes savivaldybėms, kur sankryžose nespėjo (pasiruošti. – ELTA), o nuėmė (lenteles. – ELTA), kad iš karto galėtų pakabinti, be jokių kompetencijos vertinimų. Vilniaus mieste iš karto jau galėjo pakabinti. Antras dalykas – nustatyti sankryžas, kuriose būtinos yra arba bus naudingos (lentelės. – ELTA), tai yra procesas, kuris užtruks savaitę, dvi, tris ir bus galima tą dalyką daryti. Mes nepabėgome nuo problemų, atvirkščiai, pasistengėme srėbti tai, ką atradome, ir reaguoti į vairuotojų situacijos pabloginimą“, – teigė J. Narkevičius.

Vyriausybė yra pritarusi Susisiekimo ministerijos siūlymui grąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
eismo taisyklės pasaulinio mąsto o čia debilai sugalvojo...

aha

aha portretas
tai ir rodo kiek debilų sėdi valdiškuose namuose

f999

f999 portretas
prie ko cia savivaldybes,jus debiliukai naujus is oro nusprendimus priimate.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių