Kas ieško, tas randa – netgi ten, kur nesitiki

Automobilių kapinynai, apleisti garažai ar apdulkėjusių kėbulų prikimšti nežinia kam priklausantys angarai – ne vien metalo laužo sankaupos. Tarp rūdžių kartais blyksteli ir unikalūs deimančiukai.

Sandėlyje – "Ferrari"

Iki šiol kolekcionieriams gniaužia kvapą tūlo Vince'o Hernandezo radiniai saulėtos Kalifornijos ūkio sandėlyje – "Lamborghini Countach", "Ferrari 400", "Porsche 911 Speedster", "Ford Shelby GT500", "Buick GSX"!

Kieno ta valda ir kam priklausė automobiliai – neskelbiama, tačiau 2016-aisiais laimikis, nors ir gerokai paveiktas korozijos bei kitų negandų, buvo įvertintas keliais milijonais JAV dolerių.

Dominikos Respublikoje neseniai aptiktas seniai paslaugų neteikiantis automobilių aptarnavimo centras, o jame – kažkada į jį užsukę ir nežinia dėl kokių priežasčių užsibuvę "Lamborghini Diablo", "Porsche 911", "Porsche Boxster", "Lotus Esprit", BMW E30, netgi "Delorean DMC-12". Deja, visi – nekokios būklės.

Spėjama, kad dirbtuves ir viską, kas jose buvo, galbūt areštavo bei Aukščiausiojo valiai paliko teismas.

Automobilis priklausė eiliniam mechanikui, o jam sugedusį "Aston Martin DB4" padovanojo viršininkas, taip atsidėkojęs už kito automobilio remontą.

Apleista dovana

JAV, sename tvarte, surastas daugiau nei 30 metų jame stovėjęs 1962-ųjų "Aston Martin DB4". Įdomi jo istorija.

Automobilis priklausė eiliniam mechanikui, o jam sugedusį "Aston Martin DB4" padovanojo viršininkas, taip atsidėkojęs už kito automobilio remontą. Tačiau mechanikas neturėjo pakankamai lėšų parengti dovaną reguliariai eksploatacijai.

DB4 – vienas žymiausių "Aston Martin" modelių, variklis – šešių cilindrų, 3,67 l darbo tūrio, 240 arklio galių (AG). Automobilio kaina aukcione gali šoktelėti iki 800 tūkst. JAV dolerių.

Istorinių, dar nesutrūnijusių retenybių galima rasti tiesiog pakelėse, kaip kad įvyko Šiaurės Karolinoje (JAV).

Vienas keliautojas atkreipė dėmesį į nurašytą ir paliktą priešgaisrinės pagalbos tarnybų naudotą 1946-ųjų "Dodge Power Wagon". Nesigailėjo vėliau nusitempęs jį su savimi – kolekcininkai už šiuos istorinius sunkvežimius gali pakloti net 100 tūkst. JAV dolerių.

Nereikalingas: 1946-ųjų "Dodge Power Wagon" ramiai rūdijo pakelėje. barnfinds.com nuotr.

Tarp "Pobedų" – BMW

Tai, kad Stavropolio (Rusija) sąvartyne gausu apgailėtinos būklės sovietinių "Volgų", "Pobedų", "Moskvičių", o tarp jų – vienas kitas GAZ-12 ZIM ar net GAZ-14 "Čaika" – jokia naujiena.

Tačiau akylesni ieškotojai aptiko 1950-ųjų BMW 340 ir BMW 321, 1964-ųjų "Opel Kapitan", netgi "Mercedes-Benz W114".

Problema ta, kad savo natūralios baigties laukiantys automobiliai – be dokumentų.

Pernai netoli Kijevo (Ukraina), garažų komplekso nenaudojamų mašinų aikštelėje, retro stiliaus gerbėjai rado nuo 1990-ųjų neegzistuojančios Vokietijos Demokratinės Respublikos (VDR) produkcijos – "Trabant" (buvo gaminami 1957–1991 m.) ir "Wartburg" (1966–1988 m.) modelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių