Keliaujantiems traukiniais – daug žadantys pokyčiai

  • Teksto dydis:

Keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ traukinių tvarkaraštyje – klientų poreikius atitinkantys pokyčiai: patogesnės jungtys tarp miestų ir naujas maršrutas.

Pateikė 400 pasiūlymų

„Naują tvarkaraštį suplanavome atsižvelgdami į klientų poreikius ir jau pasiteisinusius sprendimus. Kitiems metams numatytas dar tolygesnis reisų dažnumas, patogesnės jungtys tarp skirtingų miestų ir maršrutų“, – sakė „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Šiemet apklausos būdu gauta beveik 400 pasiūlymų, iš kurių 70 proc. jau pritaikyti naujame tvarkaraštyje.

Populiariausiais maršrutais traukiniai kursuos kas 1–3 valandas. Šventiniu laikotarpiu planuojami maksimalaus dydžio traukiniai, atsižvelgiant į turimas jų parko ir infrastruktūros galimybes.

Kitąmet netrūks klientų pamėgtų papildomų reisų į didžiuosius renginius Kaune, o vasarą sugrįš „Pajūrio ekspreso“ reisai į Lietuvos pajūrį. Naujame tvarkaraštyje suplanuota daugiau patogių persėdimų tarp skirtingų maršrutų.

Trikdžiai bus laikini

Kitąmet Vilnius–Klaipėda geležinkelio atkarpose dėl įgyvendinamo elektrifikacijos projekto numatomos eismo pertraukos.

Šios atkarpos elektrifikacija leis svarbiausia šalies geležinkelio arterija keliauti dar žalesniais elektriniais traukiniais, mažinant anglies dvideginio (CO2) emisiją ir geležinkelių skleidžiamą triukšmą.

Dėl planuojamų darbų kitąmet dalis maršrutais Vilnius–Klaipėda, Klaipėda–Radviliškis ir Kaunas–Šiauliai organizuojamų reisų gali būti trumpinami arba atšaukiami.

Keliones planuojantys klientai kviečiami bendrovės interneto svetainėje, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl galimų juos dominančių traukinių reisų pakeitimų.

Populiariausio maršruto šalyje Vilnius–Kaunas reisai bus išdėstyti atsižvelgiant į keleivių lūkesčius – patogiais intervalais.

Numatė vėlyvus reisus

Nuo gruodžio 11-osios startuos maršrutas Vilnius–Mockava. Kasdien važiuosiančiu traukiniu iš sostinės bus galima pasiekti ir Marijampolę be jokių persėdimų.

Įvertinus išaugusius keleivių srautus ir atliepiant klientų poreikius, pagal naują tvarkaraštį maršrutu Kaunas–Šiauliai reisai vyks dažniau – du kartus per dieną (pirmyn–atgal) visomis savaitės dienomis. Dar du nauji papildomi reisai bus organizuojami ketvirtadienį–sekmadienį.

Populiariausio maršruto šalyje Vilnius–Kaunas reisai bus išdėstyti atsižvelgiant į keleivių lūkesčius – patogiais intervalais. Traukiniai vidutiniškai kursuos kas valandą, piko valandomis – ir dažniau, o savaitgaliais numatyti vėlyvi po 22 val. išvykstančių traukinių reisai. Daugiau šio maršruto reisų bus greitieji ir ekspresai.

Kursuos dažniau

Viename populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pakoreguoti kelių reisų išvykimo laikai – jie bus paskirstyti tolygiau per dieną. Žiemos metu ankstyviausi 5 val. traukiniai kursuos pirmadieniais ir penktadieniais, o kitu metų laiku jie kursuos dar dažniau.

Naujame tvarkaraštyje numatytos patogios jungtys su į (ir iš) Kauno, Mažeikių, Vilniaus oro uosto, Šilutės ir Panevėžio vykstančiais traukiniais.

Taip pat pagerės susisiekimas su Telšiais – pridėta papildomų sustojimų greitiesiems traukiniams.

Tiesioginio maršruto Vilnius–Šiauliai keleiviai galės dažniau keliauti penktadieniais ir sekmadieniais. Naujame tvarkaraštyje suplanuotas papildomas rytinis reisas iš Vilniaus ir vakarinis reisas į Vilnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Keliaujantiems

>Keliaujantiems portretas
išvertus į trumpą kalbą reiškia kad visą vasarą knis maršrutus o paskui paskelbs kad dėl to pravažiavimo bilietai tais maršrutais brangs?:D)

Keliaujantiems traukiniais – daug žadantys pokyčiai

Keliaujantiems traukiniais – daug žadantys pokyčiai   portretas
Kitąmet Vilnius–Klaipėda geležinkelio atkarpose dėl įgyvendinamo elektrifikacijos projekto numatomos eismo pertraukos. Dėl planuojamų darbų kitąmet dalis maršrutais Vilnius–Klaipėda, Klaipėda–Radviliškis ir Kaunas–Šiauliai organizuojamų reisų gali būti trumpinami arba atšaukiami.

Cha

Cha portretas
o karo metu ir pokariu traukinias iš viso vežė už dyką ir nesiskundė nieks nuostoliais:D:D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių