Pereiti į pagrindinį turinį

Kelių patruliai išmėgino kartus

2010-05-19 11:12
Naujovė: iš tarnybinių automobilių policininkai persėdo į mažuosius kartus.
Naujovė: iš tarnybinių automobilių policininkai persėdo į mažuosius kartus. / Renaldo Gabarto ir Tomo Rumino nuotr.

Šalies keliuose eismo saugumą užtikrinantys policininkai susirungė tarpusavyje lenktyniaudami kartais ir šaudydami į taikinius.

Kartai ir šaudymas

Kaune esančiame "Vilko kartodrome" buvo surengtos originalios kelių patrulių varžybos – kartotlonas. Tai – lenktynių kartais ir šaudymo pistoletais estafetė. Renginį organizavo televizijos laida "Autopilotas", Policijos eismo priežiūros tarnyba ir "Vilko kartodromo" kolektyvas.

Patruliuodami keliuose ar prižiūrėdami viešąją tvarką policijos pareigūnai pastaraisiais metais išbandė beveik visas transporto priemones – nuo žirgų iki riedžių.

Kartai – viena nedaugelio išimčių, kurie dėl specifinės konstrukcijos tinkami vairuotojų įgūdžiams tobulinti, bet ne važiuoti gatvėmis.

Kauniečiai liko ketvirti

Papildomą intrigą garantavo dar viena varžybų taisyklių nuostata, turėjusi atskleisti, kaip pareigūnai sugeba veikti komandoje. Nuvažiavęs pusę iš 20 "Vilko kartodromo" trasos ratų, pirmasis startavęs turėjo užsukti į boksus ir užleisti vietą prie vairo savo partneriui. Per šią procedūrą laikas nebuvo stabdomas.

Analogišku principu vyko ir šaudymo pneumatiniais pistoletais rungtis – rokiruotė ugnies linijoje buvo leidžiama tik kai pirmasis ekipažo dalyvis grįždavo prie starto linijos ir perduodavo estafetę savo partneriui.

Nors greitis čia taip pat buvo svarbus, taiklumas galėjo viską apversti aukštyn kojomis. Visi surinkti taškai buvo verčiami sekundėmis ir atimami iš bendro laiko, sugaišto šaudant ir važiuojant kartais.

Pastaroji rungtis komplikavo puikų rezultatą kartų trasoje parodžiusiam Kauno apskrities Kelių policijos valdybos ekipažui – Sauliui Žemeliui ir Petrui Butavičiui. Nesėkmė prie ugnies linijos iš antrosios vietos juos nubloškė į ketvirtąją.

Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos vyrai Marius Putrimas ir Laurynas Sirgedas, šaudę kaip tikri terminatoriai, sugebėjo iš septintosios vietos po važiavimo kartais šoktelėti į antrąją bendroje įskaitoje.

Į trečiąją vietą po šaudymo pakilo ir pavydėtiną taiklumą pademonstravęs Utenos apskrities ekipažas – Kelių policijos skyriaus viršilos Raimundas Misikonis ir Žydrūnas Šlamas.

Bauda nesutrukdė laimėti

Favoritais dar prieš startą laikyti Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos vyrai – Vaidas Žilionis ir Rolandas Korsakas (pastarasis – profesionalus lenktynininkas, dalyvaujantis šalies ralio čempionate) šaudydami taip pat vos nepralaimėjo laimėtų varžybų.

Solidžią persvarą susikrovę kartų trasoje, jie padarė šiurkščią klaidą perduodami vienas kitam estafetę ugnies linijoje – pamiršo nuleisti pistoleto saugiklį. Už tai gavę 20 sek. baudą, vyrai iki pat oficialių apdovanojimų nežinojo, ar dėl to neprarado lyderių pozicijos. Visgi susumavus rezultatus paaiškėjo, kad V.Žilionis ir R.Korsakas prieš artimiausius varžovus išsaugojo maždaug 22 sek. persvarą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų