Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviški (ne)vairavimo ypatumai

2009-02-25 09:00
Lietuviški (ne)vairavimo ypatumai
Lietuviški (ne)vairavimo ypatumai / Mindaugo Ažušilio nuotr. Nedrausmingi: 41 proc. vairuotojų nesilaiko KET draudimo kalbėti mobiliuoju telefonu vairuojant.

Kelių eismo taisyklių draudimo kalbėti mobiliuoju telefonu prie vairo laikosi tik kiek daugiau nei pusė – 59 proc. – visų vairuotojų. 7 proc. respondentų telefonu vairuodami nevengia ne tik kalbėti, bet ir rašo trumpąsias žinutes.

Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovės "If draudimas" atlikta apklausa parodė, kad tik 29 proc. vairuotojų turi laisvųjų rankų įrangą ir vairuodami ja naudojasi.

30 proc. respondentų nurodė, kad vairuodami mobiliuoju telefonu išvis nesinaudoja. Likę mobiliuoju telefonu naudojasi, pažeisdami taisyklių reikalavimus: 24 proc. tai daro, kai kelyje nereikia atlikti sudėtingų manevrų, 10 proc. – tik tada, kai atsiliepti būtina.

48 proc. vairuotojų palieka automobilio salone nepritvirtintų daiktų, 6 proc. vairuotojų prisipažino kartais sėdantys prie vairo neblaivūs.

18 proc. respondentų nesirūpina poilsiu, kai tenka ilgai vairuoti – jie pailsėti nesustoja niekada arba sustoja tik tada, kai turi laisvo laiko. Tik 24 proc. vairuotojų išsiruošę į ilgą kelionę reguliariai sustoja pailsėti.

"If draudimo" apklausoje dalyvavo 462 įmonės interneto tinklalapio lankytojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų