Naujų automobilių Lietuvoje tebedaugėja: kas pirmauja rinkoje?

Per birželio mėnesį Lietuvoje įregistruoti 3 809 nauji automobiliai – tai 27,4 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu.

Antplūdis – birželio 14-ąją

"AutoTyrimų" duomenimis, gautais pagal ES reglamentuotą metodiką išanalizavus "Regitros" pateiktus pradinius duomenis, asmeninių automobilių (M1) registravimas išaugo 30,4 proc., o lengvųjų komercinių transporto priemonių (N1) – 1,6 proc.

Sėkmingiausia buvo birželio 14-oji, kai įregistruoti 293 automobiliai, o prasčiausia diena – birželio 21-oji: įregistruota 90 automobilių.

Greitojo reeksporto mastai praeitą mėnesį buvo stebėtinai maži: vos 77 įregistruoti nauji automobiliai (iš jų – 63 "Fiat" ir 6 "Toyota") buvo išregistruoti iki mėnesio pabaigos. Labai tikėtina, kad dar apie 800 automobilių bus išregistruoti kiek vėliau.

Birželio mėnesį Lietuvoje asmeninių automobilių registravimas išaugo 30,4 proc., lengvųjų komercinių transporto priemonių – 1,6 proc.

Birželį Lietuvos naujų automobilių rinkoje pirmavo "Fiat" (921 vnt.), antroje vietoje – "Toyota" (630), trečioje – "Volkswagen" (472). Toliau rikiavosi "Peugeot" (259), "Škoda" (211). Tarp prestižinių markių pirmavo BMW (59).

Lyderis – "Fiat 500"

Birželį asmeninės paskirties automobilių lyderis buvo "Fiat 500" (724 vnt.). Pirkėjai taip pat pasirinko "Toyota RAV4" (172), "Fiat Panda" (165), "Toyota C-HR" (148) ir "Toyota Corolla" (118).

Tarp lengvųjų komercinių automobilių populiariausi buvo "Renault Master" (65) ir "Volkswagen Crafter" (43).

Praeitą mėnesį įregistruoti 72 tikrieji elektromobiliai (EV) – tai net 75,6 proc. daugiau nei šiuo laikotarpiu prieš metus. Populiariausias modelis – "Volkswagen up!" (16).

2020 m. birželį buvo įregistruotas 41 elektromobilis.

Nuo metų pradžios Lietuvoje iš viso įregistruoti 20 597 nauji lengvieji automobiliai – 11,4  proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai (18 491).

Tobulina sistemą

"Regitros" laikinasis vadovas Saulius Šuminas patvirtino, kad tobulinamas savitarnos portalas.

"Bus naudojama bendra gyventojų autentifikacija, o tai reiškia, kad  prisijungęs prie sistemos klientas galės gauti bet kurią pasirinktą paslaugą ir nereikės skirtingoms paslaugoms identifikuotis papildomai. Sistemą bus gerokai paprasčiau ir administruoti, ji leis žymiai greičiau kurti, pridėti naujų funkcionalumų ir paslaugų ar atnaujinti esamas, – teigė S.Šuminas. – Be to, taikant naujas technologijas bus užtikrintas ir dar didesnis sistemų saugumas."

"Regitros" sistemos atnaujinimas vyks etapais: rudenį tikimasi atidaryti prieigą prie viešųjų paslaugų, kurioms nereikalinga kliento autentifikacija, pavyzdžiui, išankstinė registracija, vėliau – kitų metų pavasarį, tikėtina, į naują portalą bus perkelta ir transporto priemonių savininkų apskaitos sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įprotis

Įprotis portretas
Tegyvuoja darnus judumas! Kokia klimato kaita?

Anonimui

Anonimui portretas
Taigi žurnaliūgos nieko nežino tai ir klausinėja mūsų. Anksčiau žmonės viską sužinodavo iš žiniasklaidos o dabar žiniasklaida sužino iš žmonių rašančių į jų portalus:).Tokie dabar nepriklausomi laikai kai Konstitucinis spaudos ir informacijos gavimo įstatymo straipsnis pavirto į miražą...

Klpd.

Klpd. portretas
Žinau, žinau!..Rinkoje pirmauja tie, kurie už pandemijos kompensacijas prisipirko auksinių automobilių ir jahtų:D)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių