Pereiti į pagrindinį turinį

Patikimiausi automobiliai. Britų versija

2009-07-29 23:59

Didžiosios Britanijos draudimo bendrovė "Warranty Direct", išanalizavusi savo duomenų bazę, paskelbė mažiausiai rūpesčių savininkams keliančių nenaujų automobilių sąrašą. Šią informaciją išplatino "The Daily Telegraph".

Kokybiškiausių ratuočių gamintoju "Warranty Direct" ekspertai vadina "Hondą". Jų teigimu, tikimybė, kad šios japonų markės automobilis suges yra 10,59 proc. Antroje sąrašo vietoje minima "Mazda" (13,03 proc.), trečioje – "Toyota" (13,08 proc.), ketvirtoje – "Subaru" (13,92 proc.), o penktoje – "Smart" (16,67 proc.).

Antrajame kokybiškiausių nenaujų automobilių sąrašo penketuke minimi "Nissan", "Mitsubishi", "Lexus", "Mini" ir "Porsche".

Šio reitingo uodegoje – "Renault", "Saab", "Jeep", "Audi", "Seat", MG, "Chrysler", "Volvo" ir "Mercedes-Benz". Pačia kaprizingiausia transporto priemone britai vadina "Land Roverį", kurio patikimumas vertinamas 46,75 proc.

Sudarydami šį sąrašą "Warranty Direct" ekspertai iš viso vertino 30 markių 250 skirtingų automobilių modelių. Beje, dėmesys buvo kreipiamas ne tik į fiksuojamus gedimus, bet ir į remonto kainą. Čia japoniškus modelius gerokai aplenkė kai kurie europietiški. Antai vidutinis statistinis automobilio "Škoda" remontas kainuoja kiek mažiau nei 216 svarų sterlingų. Vizitas į servisą su "Citroën" – 228 svarus sterlingų, o su "Renault" – 249 svarus sterlingų.

Prireikus remontuoti "Hondą" britai vidutiniškai išleidžia 295 svarus sterlingų. Su bene didžiausiomis išlaidomis susitaikyti turi sustreikavusių "Porsche" savininkai – vidutiniškai pašalinti vieną gedimą atsieina 793 svarus sterlingų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų