Pereiti į pagrindinį turinį

"Pragaro angelai" žengia į Kauną

2010-02-24 11:09
Pradžia: kauniečiai pradėjo išbandymų kelią, kad galėtų įsilieti į "Pragarų angelų" gretas.
Pradžia: kauniečiai pradėjo išbandymų kelią, kad galėtų įsilieti į "Pragarų angelų" gretas. / Antano Slavinsko nuotr.

Neseniai ant kauniečių baikerių klubo "Brothers in Law" (B.I.L.) narių liemenių atsirado antsiuvas su užrašu "Hangarounds club". Baikeriai žino, kad raudona ir balta spalvos priklauso garsiausiam pasaulyje baikerių klubui – "Hells Angels" ("Pragaro angelai").

"Brothers in Law" neliks

"Mes žengėme pirmąjį oficialų žingsnį. Tapome pretendentais į "Hells Angels" narius", – pasakojo "Bilų" (taip vadinami "Brothers in Law" baikeriai) prezidentas Marius Misiūnas.

Praėjusį savaitgalį viename Kauno klubų knibždėte knibždėjo baikerių iš įvairių Lietuvos miestų, Suomijos, Vokietijos, Rusijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Italijos ir Anglijos.

Ant užsieniečių liemenių puikavosi raudonai baltos spalvos "Mirties galva" – kaukolė su angelo sparnais ir užrašas "Hells Angels". Tarp jų buvo ir Londono "Pragaro angelų" prezidentas Marcusas Berrimanas.

Po metų, jei "Brothers in Law" nenusižengs "Hells Angels" taisyklėms, baltą užrašą raudoname fone "Hangarounds club" pakeis raudonas užrašas baltame fone "Prospect", o ant nugaros bus užrašyta "Lithuania".

"Tuomet sudeginsime "Brothers in Law" narių liemenes. Klubo neliks, – šiek tiek liūdnokai šyptelėjo 1999 m. įkurto klubo prezidentas. – O dar po metų, jei už mūsų narystę šimtu procentų balsuos "Hells Angels" atstovai iš visų pasaulio šalių, gausime visas spalvas ir tapsime "Pragaro Angelais".

Vertinami prieštaringai

Tarptautinių baikerių klubo nariais nori tapti ne visi "bilai": keli iš 25 vyrų po metų, kai bus sudegintos "Brothers in Law" liemenės, taps laisvaisiais baikeriais.

Norėdami tapti "Hells Angels" kauniečiai turės gauti šimtaprocentinį viso pasaulio "Pragaro angelų" palaiminimą: kiekvienai šaliai ir atstovybei balsuojant atstovaus po du baikerius.

"Hungarounds club" antsiuvus "B.I.L." gavo sulaukę teigiamo 60 dienų trukusio viso pasaulio "Hells Angels" narių balsavimo. To paties jie tikisi po metų.

Prieš beveik septynerius metus pirmieji Rytų Europoje "Hells Angels" pretendentais ir tapo kauniečių baikerių klubas. Tačiau tuomet "B.I.L." nariai svarstė, ar pasirinkti prieštaringai vertinamą "Hells Angels" kelią.

2001 m. JAV kovos su narkotikais, tabaku ir ginklais (BATF) tarnybos agentas Jay Dobyns buvo infiltruotas į vienos amerikiečių "angelų" atstovybės gretas, įgijo pasitikėjimą ir surinko duomenų, kad kai kurie jų užsiimė narkotikų prekyba, reketu ir kita nusikalstama veikla, o 2003 m. buvo įkalinti 16 "angelų" ir jų bendrininkų.

Paklaustas apie prieštaringai vertinamus "Hells Angel", M.Misiūnas tikino, kad neįmanoma atsakyti už privačius žmogaus darbus: "Ir to negalima sieti su klubu ir atstovybėmis skirtingose pasaulio dalyse. Nesame vaikai. Mus domina motociklai ir baikerių gyvenimas."

Nesutaria su "Bandidos"

1948 m. JAV įkurtas garsiausias pasaulyje baikerių klubas turi daugiau kaip 230 atstovybių 32 pasaulio valstybėse. Vėliausiai šio klubo nariais tapo Dominikos Respublikos atstovai, o Islandijoje ir Lenkijoje baikeriai nešioja kandidatų ("Prospect") antsiuvus.

"Pragaro Angelai" turi 2000–2500 narių. Jie nesutaria su apie 2000–2500 narių turinčiu kitu baikerių klubu "Bandidos", konkuruoja su kitais žinomais tarptautiniais baikerių klubais – "Outlaw", "Pagans", "Mongols" ir "Vagan".

Rytų Europoje "Hells Angels" atstovybė yra Rusijos sostinėje – Maskvoje.

Blogio sėklos nepaslėpsi

1957 m. "Hells Angels" vardą įregistravo legendinis baikeris Ralphas "Sonny" Bargeris, kurį vadina neigiamu herojumi ant dviejų ratų.

Valdingas. Tiesmukas. Nesentimentalus, bet vis dėlto romantiškas. Žmones valdantis ne prasčiau nei Winstonas Churchillis. Keliantis baimę ir pavydą. Vartojęs ir pardavinėjęs narkotikus. Smurtavęs. Keliuose suteikdavęs pagalbą visiems. Garbingas. Nusikaltėlis. Taip apie jį kalba kiti, taip apie save kalba ir jis.

"Blogio sėklos nepaslėpsi nei už religinių tradicijų, nei už didvyriškų poelgių. Ir neslepiu. Neįmanoma nuslėpti nuo žmonių nežmoniškumo patiems sau, – lietuvių kalba išleistoje knygoje "Pragaro angelas" rašo R.S.Bargeris. -- Tarsi karys privalai pažintį skausmą ir liūdesį, džiaugsmą ir vienatvę."

Kelio atgal nėra

Kaune "Hells Angels" nariai viešėjo ne kartą. Neretai "bilus" pažadindavo skambutis 3 ar 4 val. nakties. Pagal nerašytus įstatymus broliais save vadinantys klubo nariai negali atsisakyti padėti, todėl "Pragaro angelai" būdavo aprūpinami gėrimu, maistu, moterimis ir nakvyne.

"Hells Angels" niekada nesiūlo tapti jų nariais: baikeris turi tam subręsti, pasiryžti ir pasiprašyti tapti "Pragaro angelu". Ir tik po to jie vertina, ar tas žmogus, klubas vertas nešioti "Hells Angels" vardą.

Dabar kauniečiai privalės dalyvauti visuose "Pragaro angelų" susirinkimuose ir renginiuose Europoje. Būtinai liepą vyks į Prahą, kur šventėje susirinks "Hells Angels" iš viso pasaulio.

Tvarkys "Pragaro angelų" klubo atstovybių namą, pilstys alų, daug dirbs: "Angelai" svetimų žmonių tokiems darbams nesamdo.

"Mums taip pat privaloma vykti į visas klubo narių laidotuves Europoje. Netrukus išvykstame į Vokietiją. Vienas brolis mirė nuo vėžio, – pasakojo M.Misiūnas. – Dabar kelio atgal nėra. Pirmoje vietoje – klubas. Darbas, hobis, šeima – po to. Gyvensime kelyje ant motociklo."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų