Priminimas vairuotojams: artėja laikas keisti padangas

  • Teksto dydis:

Vėstant orams policija primena, kad automobilių vairuotojai turi pasirūpinti ne tik stiklų gremžtukais, tačiau ir laiku pakeisti automobilio padangas.

Policija primenama, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm (minimalus leidžiamas). Tam, kad vairuotojas galėtų lengviau nustatyti ar padangos atitinka techninius reikalavimus, kai kurie gamintojai protektoriaus grioveliuose įtaiso juosteles – indikatorius. Jeigu padangos protektoriaus briauna susilygina su juostele, vadinasi padangas laikas keisti. 

Vairuotojai informuojami, kad naudojant dygliuotas padangas, ant automobilio būtina priklijuoti skiriamąjį ženklą. Dygliuotos padangos važinėjant mieste nėra būtinos.

Taip pat pravartu atkreipti dėmesį ir į padangų pagaminimo datą. Jei jos pagamintos daugiau nei prieš aštuonerius metus – tikslinga jas pasikeisti.

Nepasikeitus vasarinių padangų į žiemines gresia įspėjimas arba bauda nuo 5 iki 11 eurų. Laiku pasikeisti padangas patariama ne tik dėl gresiančios baudos, bet visų pirma dėl saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Tautiečiai pirkite gudjiero žiemines padangas kurios išbandytos Šiaurės JAV ir Kanadoje, ir puikiai veikia !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių