Pristatomi planai praplėsti elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija ir Turto bankas ketvirtadienį pristatys bendrus planus visoje Lietuvoje plėsti elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą. Institucijų teigimu, numatoma plėtra yra „beprecedentė“.

„Kartu su Aplinkos ministerija inicijuojame didelį projektą, kurio metu planuojame pastatyti labai daug įkrovimo stotelių“, – Eltai sakė Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius.

Turto banko atstovo teigimu, plėtra bus vykdoma siekiant įgyvendinti Vyriausybės tikslus iki 2030 m. viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių skaičių padidinti apie 10 kartų. Projektą bus pavesta įgyvendinti būtent Turto bankui.

Įkrovimo stoteles ketinama įrengti prie Turto banko valdomų ir valstybės institucijoms nuomojamų pastatų.

Vyriausybė yra pritarusi Susisiekimo ministerijos planams iki 2025 m. Lietuvoje įrengti 1,2 tūkst., o iki – 2030 m. – 6 tūkst. Jų Lietuvoje kol kas yra apie 600.

Per aštuonerius norima po vieną bent 600 kW ir dvi 150 kW galios įkrovimo stoteles įrengti kas 60 km TEN-T keliuose kiekviena kryptimi, o papildomuose TEN-T keliuose – tokiu pats atstumu turėti po vieną bent 300 kW ir 150 kW stoteles. Tuo metu savivaldybės suplanavusios virš 5 tūkst. įprastos, vidutinės ir didelės galios įkrovimo prieigų, kurių bendra galia, planuojama, viršys 184 tūkst. kW.

Šiuo metu Lietuvoje registruota apie 10,8 tūkst. elektromobilių iš kurių 4,2 tūkst. yra hibridiniai, arti pusės jų registruoti Vilniaus mieste. Siekiama, kad iki 2025 m. jų būtų jau 50 tūkst., dar po penkerių metų – 240 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
turciu selpimas ubagu pinigais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių