Puiki žinia greičio mėgėjams: vyks legalios traukos lenktynės

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija penktadienį pranešė apie startuojančią pirmąją iniciatyvą, skirtą suteikti galimybę greičio mėgėjams legaliai ir saugiai lenktyniauti vadinamojo drago – traukos – lenktynėse.

„Kelių policininkai puikiai žino, kad šalyje yra nemažai vairuotojų, mėgstančių paspausti akseleratorių, todėl džiaugiamės, kad jiems bus sudaryta galimybė tai daryti legaliai, saugioje vietoje“, – pranešime teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

„Kviečiame tai daryti legaliose lenktynėse, o ne šalies keliuose, kur to tikrai netoleruosime“, – pridūrė jis.

„Legalus dragas“ startuos birželio 28 dieną Alytuje, renginyje galės dalyvauti visi norintys automobilių sporto entuziastai, besilaikantys organizatorių nustatytų privalomų dalyvių saugumo reikalavimų.

„Džiaugiamės, kad pagaliau pribrendome organizuoti legalias, vadinasi, ir saugias traukos lenktynes adrenalino mėgėjams, nes iki šiol jaunimas tiesiog žaisdavo su likimu, rizikuodavo savo ir aplinkinių sveikata ir gyvybe“, – pranešime teigė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Dar smagiau, kad Alytus pirmasis parodė pavyzdį ir lyderystę, kad tokių legalių drago vietų Lietuvoje atsirastų daugiau“, – teigė jis.

Alytus pirmasis parodė pavyzdį ir lyderystę, kad tokių legalių drago vietų Lietuvoje atsirastų daugiau.

Projekto metu savivaldybėse numatyta įrengti lenktynių vietas.

Jose turės būti įvykdyti tokie lenktynių saugumo reikalavimai, kaip tinkama lenktynių trasa bei kelio danga, dalyvių instruktavimas bei priežiūra, saugios vietos žiūrovams, medicinos atstovų, ugniagesių dalyvavimas ir pan.

Projektu taip pat siekiama populiarinti legalų traukos varžybų sportą, skatinti saugų eismą, rodyti saugų pavyzdį jaunimui, auginti naująją sportininkų kartą bei kurti šventę žiūrovams ir dalyviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o jo..oooo.... prasidės žūtys .. Leidžiama drago lenktynes rengti, didinamas greitis keliuose, leidžiama su dviračiais važiuoti per pėsčiųjų perėjas...ilgai netruks, kai pradės didėti , jau kurį laiką mažėjantis keliuose, žūčių skaičius. Tvarkomi keliai taip,kad vairuotojai turėtų sumažinti greitį, mažinamas max greitis kelio ženklais ...ir štai vėl...greitinama , nuo ko daugiausia ir žūstama. Valio draugai partiečiai ir nepartiniai...

raiks dalyvaut

raiks dalyvaut portretas
su savo opel ascona

kad jau taip

kad jau taip portretas
reiketu irengti ir atskira trasa letiesiems. kad galetu varzytis, kuris leciau nuvaziuos nuo tasko a iki tasko b, kuris didesne spustis sau uz nugaros sukels. pradziai uzteks, nors esu tikra skad letuoliai ir daugiau priezasciu prisigalvos, kaip stabdyti kitus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių